Предпазни мерки при пътуване с подаръци

Не опаковайте подаръците
30 дек 2017 22:20, Михаела Лазарова
0
Предпазни мерки при пътуване с подаръци
Снимка: unsplash

Коледа и Нова година са празници, които не могат да минат без размяна на подаръци. Това е и времето, в което много хора пътуват, прибират се у дома или отиват на гости при приятели и близки в чужбина.

Ето защо в такива случаи се налага да носите със себе си подаръци. Някои от тях могат да са чупливи, други са скъпи или изработени с красиви орнаменти, които могат да бъдат повредени.

Каквито и подаръци да носите със себе си, трябва да имате предвид някои предпазни мерки при пътуване.

Винаги увивайте подаръците

Шансовете служителите на летищата да изпуснат или да се отнесат грубо с багажа ви са много големи. Затова трябва да увиете старателно всеки подарък поотделно с опаковъчно фолио с въздушни мехурчета. То предпазва предметите от счупване. За още по-голяма сигурност можете да увиете допълнително и в някоя дреха. Така при удар предметът ще се запази.

Проверете условията при чекиране на летището

Запознайте се с позволените и забранени предмети, които можете или не можете да пренасяте с багажа си. Някои предмети могат да преминат заедно с чекирания багаж, други са позволени и в ръчния. Има предмети обаче, които са в списъка със забранени за пренасяне въобще. Уверете се, че вашите подаръци не са сред тях. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари