Диктатори в модата: Хуго Бос

Основателят на Hugo Boss започва като дизайнер на униформи
11 юни 2016 12:36, Криси Табачка
9
Диктатори в модата: Хуго Бос
Снимка: Pinterest

За да се установи доброто име на световноизвестните компании, със сигурност отнема много време, а стремежът на дизайнерите да се помни името на модните им къщи с векове е несломим.

Hugo Boss, както светът знае, не е обикновена марка за мода, аксесоари и парфюми – това е марка, създадена от Хуго Фердинанд Бос, който е живял от 1885 до 1948 година и през този период основава емблематичната модна къща, утвърждавайки я на челни места и до днес.

Бос бил най-малкото дете в семейството си и израства в Метцинген, Кралство Вюртемберг.

Между 1903 и 1905 година завършва службата си за военните и прави стаж като търговец. Той работи в тъкачна фабрика в Констанц.
Родителите му са собственици на магазин за бельо, който той наследява през 1908 година. През същата година, дизайнерът се жени за Анна Катарина Фрейзингер и на двамата им се ражда дъщеря. По-късно, през 1914 година, Бос се отдава на служба в армията и служи като ефрейтор в Първата световна война.
След като всичко се урежда, през 1923 година Хуго Бос създава собствена компания за облекло в Мерцинген и на следващата година отваря фабрика с двама партньори.

Първоначално, компанията му произвежда якета и тениски. По-късно започва изработката на други видове облекло като дъждобрани и спортни облекла. Въпреки това обаче, тъй като страната се среща с тежка икономическа криза, Бос е принуден да обяви фалит.

Въпреки трудностите, дизайнерът не се отказва. През 1930 година фабриката възобновява работа и се наема с производството на униформи за Щурмабрайлунг и Хитлеровата младеж.

В допълнение, униформите са изработени от железопътните служители, Вермахта и работниците в пощенските услуги.
През 1931 година дизайнерът се присъединява към Германската националсоциалистическа работническа партия, които след две години се управляват от Хитлер.

С нарастването на силата на нацистката партия, бизнесът на Хуго Бос процъфтява и той е назначен като официален дизайнер и дистрибутор на униформи.

Още за дизайнера четете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Двамата братя след войната разделят бизнеса - Адолф - остава с Адидас, а Рудолф създава - Пума. Двамата не си говорят до края на живота, дори и когато се возили в общ асансьор.
5
0
 
7
 
! Отговори
Чичико Ади преди 7 години
Германската армия през ВСВ:Униформи - Хюго БосОбувки - АдидасТанкове - ПоршеКамиони - ОпелСамолети - БМВАвтомобили - Мерцедес, WV
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добрите униформи за Втората Световна.
3
0
 
5
 
! Отговори
suf преди 7 години
Ами сега кой ще ги глоби за детския труд ?
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Адидас и Пума също са марки датиращи от Втората световна война
1
0
 
16
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
прави са хората че не трябва да се пита как се е спечелил първия милион --- в този случай е станало с подкрепата на Третия райх ,