IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

По новия стандарт: кашкавалът с надпис БДС 14


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

16
Един Българин
преди 14 години
Харесвам 11 Не харесвам 3
По традиционна българска рецепта кашкавала се прави с масленост 100%(т.е. мазнините са изцяло от прясно мляко), а не 10 или 20 както едамове, ементали и т.н. По БДС 14 със 100% ли ще е? :)
отговор Сигнализирай
15
Леле
преди 14 години
Харесвам 7 Не харесвам 4
Ох! Пак ли нов стнадарт бе!!!::)))Така и не можах да се нарадвам на стария.......:))))
отговор Сигнализирай
14
Кашкавалков
преди 14 години
Харесвам 16 Не харесвам 2
В него няма да се добавят консерванти, емулгатори и добавки - до кога ли...........
отговор Сигнализирай
13
бесен
преди 14 години
Харесвам 14 Не харесвам 1
ДОВЕРИЕТО - печели се страшно трудно, но може да се изгуби за един миг.А у нас какво? 20 години ГУБИМ доверие към всичко и към всички и сега хоп има вече БДС-14 има "Стара планина" и всички плескаме с ръце и се прегръщаме!!!Докато не почнат да бесят или поне да разстрелват ВСЕКИ дръзнал да *** и да ни трови, не се надявайте на вяра и подкрепа от българина, поне не близките 50 години!Ама не, нали вече сме демократични - нека си ни тровят! А за прегрешилите - максимум мъмрене пред строя!
отговор Сигнализирай
12
БДС
преди 14 години
Харесвам 10 Не харесвам 0
заради Евро-директивите и т.нар. "Нов подход" в изискванията към произвежданите продукти - хранителни, или не хранителни.... Приеха се наредби, обхващащи големи групи стоки и ПРАВИЛАТА за производство останаха в ръцете и съвестта на производителитеИмаше БДС-та за киселото и прясното мляко, за хляба, за въглищата, болтовете и гайките и т.н. Сега няма.. Резултата е налице! Купуваш си сирене и производителят написал "ОТ МЛЯКО", че по БДС от други неща сирене не се прави?!?
отговор Сигнализирай
11
БДС
преди 14 години
Харесвам 13 Не харесвам 0
"новият" си е всъщност СТАРИЯ БДС 14-.. и той е за Балканския кашкавал - от овче мляко, БДС 13-.. беше за бялото сирене, БДС 1-.. за слънчогледовото олио и т.н. Двете точици след номера и тирето са място за подледните две цифри на годината в която е утвърден. Да първи път тези стандарти са въведени у нас в края на 40-те, началото на 50-те год. на ХХ век. С много изменения и допълнения "доживяха" до 1999 г., когато тотално ги "отписаха" и станаха препоръчителни, заради Евро-директивите и т.нар.
отговор Сигнализирай
10
Анонимен
преди 14 години
Харесвам 18 Не харесвам 5
Супеер колкото "Стара планина" толкова и "БДС 14"-важното е да се стимулира ръста на цените.
отговор Сигнализирай
9
Случаен
преди 14 години
Харесвам 20 Не харесвам 1
А цената? Поледните месеци сиренето и кашкавала скочи с 50%, а качеството г..вно. Кило кашкавал е по-скъп от кило месо. Няма такава идиотщина!
отговор Сигнализирай
8
Йорго
преди 14 години
Харесвам 12 Не харесвам 4
Нещо не ми се вярва това да се въведе на практика ----- Малките цехове бяха затворени поради неотговаряне на редица условия ---- Като си представя, че големите цехове / педприятия/ не са на случайни хора, малко се съмнявам някойда им налага каквито и да било норми ----- А и като слушам какви хранителни стоки внасяме от други страни и то от ЕС - съмненията мисе засилват още повече ----- Но дано не съм права
отговор Сигнализирай
7
Анонимен
преди 14 години
Харесвам 34 Не харесвам 4
Найденов все пак излезе добра находка на ББ, друг такъв министър не се е грижил за такива неща като меса, сирене ,кашкавали да бъдат истински.Одобрявам го човека.
отговор Сигнализирай
Новини