Момиче от Бангладеш - нов случай на човек-дърво

Това е първият случай сред жените с рядкото генетично заболяване
7
Момиче от Бангладеш - нов случай на човек-дърво
Снимка: thestar.com

Младо момиче от Бангладеш с изумителни кожни израстъци по лицето си може да е първият случай на т.нар. синдром на човека дърво сред жените, предаде Франс прес.

По лицето на 10-годишната Сахана Хатун има големи кожни израстъци, характерни за болестта с официално название веруциформна епидермодисплазия, но лекари в Медицинския институт в Дака, където тя е лекувана, продължават да я изследват, за да разберат дали момичето не е засегнато от друго кожно заболяване.

"Само четирима души в света са диагностицирани с рядкото генетично заболяване, като сред тях няма жени", отбеляза ръководителят на отдела по пластична хирургия в института Лал Сен.

"Смятаме, че Сахана е първата жена, засегната от веруциформна епидермодисплазия", допълва тя.

Баща й, който е беден фермер от северната част на страната, не се разтревожил, когато първите симптоми на заболяването се появили по лицето й преди 4 месеца. Но тъй като израстъците бързо увеличили размерите си, той решил да отведе дъщеря си в столицата, където Сахана да бъде лекувана, предава БТА.

"Бедни сме. Сахана загуби майка си, когато бе 6-годишна. Надявам се, че лекарите ще изрежат израстъците по лицето на прекрасната ми дъщеря", каза баща й.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До :)
***
2
2
 
16
 
! Отговори
:) преди 4 години
Търсят се алчни типове с форма на храсти. За контакти КАТ.
1
2
 
16
 
! Отговори
mhm преди 4 години
Когато казвам, че всичко е възможно на този свят, повечето хора не ми вярват...