4 ползи от ябълковия оцет

Вижте какви са те
5 дек 2019 17:45, Ивета Иванова
2
4 ползи от ябълковия оцет
Снимка: Pixabay

 Есента и зимата са идеалното време да пиете ябълков сайдер. Той е чудесна напитка за партита, Хелоуин, разходки в парка, докато още е слънчево, както и за топлите вечери вкъщи. Много е вкусен, а и е пълен с полезни вещества. Но има и една по-полезна алтернатива за студеното време - ябълковия оцет. Той предпазва от настинки, помага да спите по-добре и влияе хубаво на стомаха. Богат е на калий, магнезий и витамините А, B1 и B2 и Е. Ето какви са ползите от него.

 1. Лекува възпаленото гърло
 
Есента и зимата са сезоните на настинките и грипа. Ако подсмърчате, боли ви гърло и всички около вас са болни, ябълковият оцет е вашето лекарство. Гастроентеролог Никет Сонпал, който работи в Ню Йорк, споделя, че този оцет чисти бактериите от гърлото. Той има противовъзпалително действие, така че успешно бори настинките. Пръв помощник е на хората, които често имат възпалени сливици.
 
2. По-качествен сън
 
Ясно е, че ежедневието на всички е много забързано и хората постоянно се оплакват колко са заети. Ако опитвате да балансирате между работа, учене, социален и любовен живот, спортуване и т.н., навярно не си почивате достатъчно и не се наспивате. Ако трудно заспивате или се пробуждате нощем, сложете една супена лъжица ябълков оцет в чаша с гореща вода. Добавете и малко мед. Това ще ви успокои и ще спите като бебета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: здравеябълков оцет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Друго е времето преди 4 години
Оцет не помага на стомах,содата е ляка.анахронизми
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако изплакнете с оцет косата си след измиване, тя ще блести все едно сте я измисли с най-скъп балсам. Ако разтворите малко оцет във студена вода, тази смес ще замени отлично всички спрейове за миене на стъкло и огледала.