Заради коронавируса: Кога да чистите мобилния?

Ето съвети
17 апр 2020 16:15, Ивета Иванова
8
Заради коронавируса: Кога да чистите мобилния?
Снимка: Pexels

 Вече много пъти беше споменато колко е важно да мием редовно ръцете си със сапун и вода, за да не се заразим с коронавирус. Но трябва да държим и мобилния телефон чист, тъй като той е една от вещите, които използваме най-често.

Проучване от 2019 г. доказва, че хората докосват телефона си 2 617 пъти на ден и, разбира се, няма как да мием ръцете преди всяко пипане на телефона. Затова трябва да изтриваме дисплея и калъфчето с мокри кърпички или специални препарати - това зависи от марката телефон и от инструкциите за него.

Колко често да го чистите?
Най-вероятно е телефонът да стане преносител на зараза, ако някой киха или кашля около него. Така капчиците падат върху мобилния, затова, ако това се случи - веднага почистете телефона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Всеки средноинтелигентен човек знае, че след като е бил навън и се прибере вкъщи е редно да си дезинфекцира и телефона, по обективни причини.
3
1
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
"Проучване от 2019 г. доказва, че хората докосват телефона си 2 617 пъти на ден."Я пак? Колко пъти???
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече всичко е заради коронавируса. Скоро очаквам и статия "Заради коронавируса: С коя ръка да се бършем в тоалетната". Ставате смешни с подобни "статии".
1
0
 
14
 
! Отговори
Православен преди 4 години
На мен ми се налага да го чистя всеки път след като гледам филм на порнхъб. Що им трябваше да стават безплатни... *** такива!!!