Мебели, осветление и акценти в малка баня

24 окт 2020 10:44, Александър Попов
0
Мебели, осветление и акценти в малка баня

За да не изглежда банята просто стая с набор от мебели за баня и аксесоари, трябва да имате предвид основната идея или план, от който ще започнете вашето обновяване. Можете да създадете първо вашата концепция за дизайн, стил и цвят и след това да я приложите сами или с помощта на професионалисти. Банята е място, в което можете да реализирате различни стилистични концепции в зависимост от вашите предпочитания и фантазия.

Мебели

Помислете какви мебели искате да инсталирате. Рафтове, чекмеджета, окачен шкаф с огледало за баня, шкаф, вграден под мивката, шкаф с колонка или нещо друго? Можете да инсталирате шелф над входа, но така че да не привлича много внимание.

Всичко трябва да е изключително функционално, за да се поберат всички необходими хигиенни и домакински продукти. Нека всичко да е добре организирано и да създава усещане за повече „въздух“ и свободно пространство.

Осветление

Важна роля, особено в малката баня, играе правилното осветление. Светлината не трябва да заслепява, а да е в достатъчно количество, за да се чувствате удобно.

Светилинните източници могат да се поставят по посока на часовника. Също така могат да бъдат разделени на общо и допълнително осветление. Първото може да бъде върху тавана, а второто може да бъде представено от малки лампи, инсталирани например от двете страни на огледалото.

Освен че ще имате по-добър поглед върху съдържанието на шкафовете си, това осветление напълно променя декора на вашата баня. Така че, ако се чудите как да я направите по-модерна, за да съответства на естетиката на останалата част от дома, вече знаете начин. Въпреки това, бихме ви препоръчали да не използвате много ярки цветове за скрито осветление, защото резултатът може да не изглежда уместен.

Акценти

Важен аксесоар трябва да бъде огледалото, а може би дори огледалата е добре да бъдат повече от едно. Те могат да увеличат пространството почти двойно. Основното, най-голямо огледало може да виси над мивката или може да е разположено върху шкаф с огледални врати. Може да решите да бъде върху огледална плочка на стената или може би дори ще заложите на огледален таван.

Вместо куки или закачалки е добре да заложите на нагреваем радиатор, който да използвате и като хавлийник. Също така могат да бъдат добавени компетентно избрани дозатор за сапун, държач на четки и паста за зъби, завеса за баня, мат за крака и други. В тези подробности можете да дадете свобода на въобажението си и по този начин да подредите акцентите по цвят, модел и текстура.

В Интернет можете да видите снимки на различни дизайни на малки бани. Ако се съмнявате в способностите си, може да се свържете с квалифицирани дизайнери. Професионалистите ще ви помогнат да усвоите по правилен начин пространството до послевния сантиметър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

0
Още по темата: банямебели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари