Трикове за по-чиста баня

Измийте консумативите в банята
22 ное 2023 18:45, Михаела Лазарова
2
Трикове за по-чиста баня
Снимка: Istock

Банята е помещението, което ползваме, за да се отървем от нечистотията, но и по стечение на обстоятелствата, именно там се натрупват най-много микроби. Ако искате да я поддържате в безупречно състояние, в следващите редове ще ви предложим и няколко трика как да направите това. Ето ги и тях:

Почиствайте тоалетната правилно

Започнете с повдигане на тоалетната седалка, почистване на тоалетната чиния и избърсване на седалката. Запомнете, че трябва да почистите и външната страна на тоалетната чиния, чак до мястото, където е закрепена за пода. Ще се изненадате колко прах и косми се събират отдолу. За дълбоко почистване на тоалетната можете да пуснете вътре три таблетки за почистване на зъбни протези и след това да изтъркате вътрешността на тоалетната чиния с четка за тоалетна и малко паста за зъби. Още един трик, който можете да приложите е да капнете няколко капки етерично масло от вътрешната страна на тоалетната ролка. Така банята ви ще ухае приятно, дълго след като приключите с почистването.

Обърнете внимание на огледалото

Погрижете се за огледалата и се опитайте да ги предпазите чисти и без ивици, особено ако по тях се натрупват пръски и капки вода. Когато ги почиствате, изключете всички светлини, които са директно над огледалото, защото топлината на електрическата крушка може да изпари почистващия разтвор и да причини ивици.

Измийте консумативите в банята

Уверете се, че добре сте почистили вашата четка за тоалетна, поставка, диспенсъра за сапун, четките за зъби и всички други предмети, които използвате. Напръскайте с дезинфекциращ спрей мивката, тоалетната, пода.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари