Стоянка Мутафова - "Кралицата на българската комедия"

Ройтерс посвети статия на актрисата
18 фев 2017 07:45, Петя Славова
6
Стоянка Мутафова - "Кралицата на българската комедия"
Снимка: архив, Булфото

Българската актриса Стоянка Мутафова е смятана за една от най-възрастните играещи актриси в света. Макар и на 95 години тя често излиза на сцената и изпълнява главна роля в постановки. На нея Ройтерс посвещава статия като я нарича "Кралицата на българската комедия".

Още по темата

Изданието отбелязва, че Мутафова има богата палитра от роли, като началото тръгва още от 1945 г. Тогава тя играе прислужница в пиеса на Молиер, но постепенно Стоянка успява да устои позицията си не само на театралната сцена, но и в киното и да вдъхнови поколения българи.

Мутафова говори пред Ройтерс, че времето наистина е минало много бързо. Тя дава интервю малко преди да влезе отново в ролята на "Госпожа Стихийно бедствие". Представлението се играе на сцената на театър "Сълза и смях".

Всъщност Стоянка Мутафова става най-възрастната действаща актриса в света след като в Москва почина 102-годишния руски актьор Владимир Зелдин.

Малко след смъртта на Зелдин, български представители внесоха предложение Мутафова да бъде вписана в книгата с рекордите на Гинес.

За предложението актрисата отбелязва: "Това не ме ласкае, тъй като е свързано с възрастта ми".
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4

Защо трябва да се оттегли? Защото тези, които работят работа на бюро се пенсионират на 60? Никой не е принуден да я гледа, нито да й ръкопляска. За нея това е тонусът, както за други е да гледат сериали.
4
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е жива и здрава, но никога не ми е харесвала като актриса. И според мен, човек трябва да знае кога да се оттегли, отдавна и пляскат само заради миналата слава.
3
4
 
14
 
! Отговори
желяя преди 3 години
ДА е живя и здрава още сто години Рядко се ражда такава артистка Бейгън отивай при бегъните и тях ги харесвай
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БЕЙГЪН
Айде ти стани такъв феномен, а ние няма да ти викаме "стига".
Аман от комплексари у тая "държава".
1
12
 
14
 
! Отговори
БЕЙГЪН преди 3 години
Айде стига вече с тоя "феномен".