Скопие, пак нощ на скандирания: Груевски, отивай си!

Лидерите на основните партии в Македония се събират днес
Обновена: 14 май 2015 08:26 | 14 май 2015 08:22,
38
Скопие, пак нощ на скандирания: Груевски, отивай си!
Снимка: Reuters

Лидерите на четирите основни партии в Македония се събират днес, за да обсъдят възможни изходи на ситуацията. Освен тях в срещата ще участват и посланикът на САЩ в Македония и шефът на мисията на ЕС в страната.

Срещата е инициирана от представителите на международната общност като компромисно решение за започване на диалог за разрешаване на политическата криза.

Очакванията са за разгорещени дебати, след като двете основни партии - управляващата ВМРО-ДПМНЕ и Социалдемократическият съюз на Македония /СДСМ/ извадиха вчера нови компромати едни срещу други, съобщи ТАСС.

Още по темата

Управляващите разпространиха видеозапис с опозиционния лидер Зоран Заев, в който се твърди, че иска подкуп от 20 хиляди евро. Заев коментира, че думите му са извадени от контекста и не става дума за рушвет.

В същото време неговата партия пък разпространи аудиозапис, в който уволнената вътрешна министърка Гордана Янкуловска и премиерът Никола Груевски обсъждат купуването на луксозен мерцедес за 600 хиляди евро с държавни пари.

И снощи продължиха протестите по улиците на Скопие с искане за оставка на премиера Никола Груевски.

"Груевски, отивай си", скандираха участниците в поредния протест в македонската столица, който започна в 18 часа, както всеки път през последните дни.

Според протестиращите уволненията на министрите на вътрешните работи и на комуникациите, както и на шефа на контраразузнаването не са достатъчни.

Повече от три месеца Македония е в тежка политическа и компроматна криза, след като на обществото станаха известни методите на управление на премиера Груевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Членска карта 7рашистан може да бъде равноправен партньор само на северна корея в отглеждането на прасета
22
0
 
1
 
! Отговори
АЦЕТО преди 8 години
До АнонименАко имащ малко акъл ,ще разбереш колко си ***
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
29, социаГлист-атакист, айде заедно с Путин да си ходите в Индия, Китай и изобщо цяла Азия си обикаляйте, та чак до Северна Корея и оставете малко Европа да си отдъхне, не разбрахте ли, че никой не ви иска?!
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Соросоидната *** в Македония и еврейна Заев ще видят власт в Македония през крив макарон
19
2
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Членска карта 7 И какво ти пречи ако някой се опитва да го върне към нашето гише с по-добри условия? Какво ти пречи ако ги отрежат от алтернативата и ги върнат пак към нас? Тогава няма ли да сме в по-добра позиция да се пазарим?
18
8
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Който иска Южен поток не може да защитава Турски поток.Иначе или е шизофреник или най-обикновен газпромовски ***.
17
5
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Да, дори да е каубойска интрига, това е в наш интерес.
16
8
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ако "русофилите" се чувстваха поне малко българи, щяха да се радват, че някой прави сечено на Турски поток. Защото по този начин пак връщат Путин към нашето гише. Но очевидно русофилстващите полуруснаци се интересуват само от руски газопровод, без значение откъде ще мине.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А каква работа има на срещата посланикът на САЩ?
14
0
 
1
 
! Отговори
<аз> преди 8 години
А най ми е интересно за всички тези войни по света - от къде взимат оръжие...?Деца умират защото лекарства спират да се произвеждат и няма как да се намерят. Обаче оръжия винаги се намира кой да продаде - и именно оръжейните производители са виновни за тези безчинства.Ми да спрат да им произвеждат и продават оръжия - к'во тогава тия джигити с камани ли ще излязат срещу полицията
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майдан. Рускта газ през Гърция и Македония трябва да бъде спряна. Цветна революция, етниески вълнения, икономически интереси. А ние пак ще оперем пешкира.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая на снимката каква уста е отворила, аха да лапне един голям...салам.
11
2
 
2
 
! Отговори
odessa преди 8 години
tapir, to triabva da si sliap za da ne vijdachs, kakvo stava, sled vyvejdaneto na usa demokracia.
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накрая ще дойде новата мода - контрапротест. Контрапротест с бухалки и ножове!!!!Кой дава право на шепа нещастници да се правят на маймуни?!?!Какъв им е проблемът?
9
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руският шпионин и слуга Груевски ще трябва да си ходи. На нашите рускомирци Орешарски и Станишев, Путин им изпрати 100 руски "експерти" да потушат протестите и накрая рускомирците напълниха гащите. Сигурно 100-те руски "експерти" сега работят усилено в Скопие, но на македонските рускомирци също ще им се наложи да бягат в Москва или Белград.
8
10
 
10
 
! Отговори
rambo преди 8 години
Груевски здраво дръж фтонта кажи не на европа сащ и нато.кажи да на православна русия и евразииския саюз..
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брех тея американци, явно са наистина са най-великите в света, щом могат в която си държава поискат да предизвикат протести и да свалят правителство. А този Сорос егати паралията, вече в 18-та държава спонсорира протести.***, вие сте адски *** парчета - за какво им е на американците да бойкоторат турски поток чрез Македония, като първо Турция им е съюзник в Нато, второ - Гърция е в ЕС и за там важат същите правила като за БГ и изобщо този безумен проект все ще трябва да влезе отнякъде.
6
11
 
20
 
! Отговори
Тато преди 8 години
Американците и техните слуги от ЕС за последен път показват своята същност,искат да подчинят и обезобразят по техен модел и тази малка нещастна страна.Вече са купени достатъчно *** и стимулирани с по някой долар да участват в така наречените "протести".
5
5
 
17
 
! Отговори
Балканска федерация преди 8 години
Груевски ще го свалят Но енвер ходжа ли ще изберат?? ... Абе да влизат към Сърбия и това... То ако дойдат с нас само проблеми с тях...
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Македонската ***....стия в действие.