Няма пряка опасност за Балканите след труса в Хърватия

Вторичните трусове ще продължат, смята проф. Димчо Солаков
23 мар 2020 09:14, Красимир Ангелов
3
Няма пряка опасност за Балканите след труса в Хърватия
Снимка: БГНЕС

Няма пряка опасност за Балканите от земетресението в Хърватия, увери проф. Димчо Солаков от Института по геофизика, геодезия и география на БАН пред bTV.

Както е известно силно земетресение в Хърватия с магнитуд 5,3 по Рихтер причини много щети и паника в столицата Загреб.

Още по темата
"В района със сигурност ще има още трусове, но за останалите райони на Балканите пряка опасност няма", каза проф. Солаков.

По думите му може да бъде направена връзка между труса в Хърватия и силното земетресение в Албания преди месеци, но тя не е пряка.

Продължават вторичните трусове в Хърватия, като един "афтършок е бил много силен", съобщи Солаков.

Може да бъде направена връзка със земетресението в Албания, но тя не е пряка, каза ученият.

Земетресението в Хърватска е съизмеримо по сила с това в Перник от 2012 г., но последствията не зависят само от земетресението, има и други фактори, отбеляза Солаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
некадърници
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Солаков бие тъпана ,като шефа на АПИ.Има геложка логика,за да обосновешизказването си.Анадолският линеаментстига до Албания,ако незнаете.Тогава,беясно ,че ще пострадат и турци и гърци.Имаше го в социалните и оттам можешеда се профилираш.Хърватия е в чехълната зона,между Татри и Алпи иПириней.Следващият трус ,ще е в Италия ( ще го усетим),след което ще дойде у нас.Повече не пиша ,щото ще ми кажат ,за фалшиви новини...Геоложка логика сър.
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пряка опасност има. Чакаме в България всеки момент от години. Няма какво да се лъжем, твърде дълго не е имало земетресение у нас от рода на 4.5 и нагоре. Тамън ще слезете долу пред панелките да се надлъгвате за Коронавируса и новия световен ред и как ХААРП е причинил и едното, и другото.