Сблъсъци в Белград преди Европрайд

Противници на прайда се биха с полицията
17 сеп 2022 20:45, Нели Христова
71
Сблъсъци в Белград преди Европрайд
Снимка: БГНЕС

Сръбският портал "Nova.rs" съобщи, че техен журналист е бил ранен от противниците на провеждането на "Европрайда 2022". Инцидентът се случи, след като опонентите се опитаха да пробият полицейския кордон пред сградата на парламента, откъдето трябва да тръгне шествието на "Европрайд 2022" и да стигне до парламента.

На булевард "Освобождение" противниците срещу провеждането на "Европрайда" влязоха в сблъсъци с полицията, която използва сълзотворен газ и димни бомби. Групи от противници се събираха от сутринта в центъра на столицата.

По-рано в Белград имаше сблъсъци между опонентите и полицията и бяха задържани десетки хора, включително монахът Антоний, който удари с бутилка в корема оператора на H1. За нападението е подаден сигнал в полицията. "Европрайд 2022" беше забранен от сръбските власти, но днес беше постигнато споразумение за провеждането му. Европейската асоциация на организаторите на прайда (EPOA) обяви в събота, че след няколко седмици интензивен международен натиск премиерката Ана Бърнабич е разрешила провеждането на "Европрайда 2022" в Сърбия. Тя обявила, че може да гарантира сигурността по улиците на Белград.

Редица чуждестранни посланици и дипломати, както и представители на Европалрамента ще подкрепя събитието със своето участието. Няма съобщение, че в него ще участва и самата Бърнабич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 47 да мога да направя каквото си реша.Днес САЩ искат от сърбите да са обратни,утре ще искат да признаят, че не са славяни а турци, после че всъщност не са народ, а абстрактна човешка глобално формирана тълпа и накрая че робството е естествено и че те просто са имали лошия късмет да не се родят англосаксонци у никой не им е виновен и трябва да се примирят с това.Целта не е да си точно някакъв, а във всеки момент такъв, какъвто те искат.Това е смазване на личността до пълно изтриване.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 46 мерките не дадат резултат и бунтовната нация упорства, започва геноцид под форма на инсценирана война или нещо друго подобно.И сърбите знаят това отлично, вече един път, че и два го пробваха реално и не им хареса.А в какво искат да ги превърнат? В американци? Не разбира се.Никоя империя не завладява колонии, че да конвертира поробените в господари от метрополията.Целта е да ги превърнат в безродна, безлика и лишена от идентичност тълпа, както казваше Хитлер, в кървав пластелин, от
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 45 утре религия,в други ден култура, после смяна на учебниците и подмяна на историята и един ден се ражда поколение в България което искрено вярва че е от турци и никой друг никога не е бил на тая територия.Така създаде навремето македонизма Сталин.Това се прави и в Сърбия.А по съпротивата на това се мери ефективността и се преценяват мерките.Ако няма съпротива се върви по план, а ако има започват наказателни мерки,при нас това беше кръвния данък, в Сърбия сигурно ще измислят друго.А ако
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Впрочем още нещо, щото ей сега някой гений ще попита, каква им е файдата на САЩ да насаждат гей идеология.Сама по себе си- никаква.Но при една окупация и асимилация неща като език,култура, религия и идеология се превръщат в разграничителни линии, по които се мери ефективността на асимилацията и се координират последващите мерки.Спомнете си ние и турската империя.Защо им беше на турците да ни правят мюсюлмани? Само по себе си, това е безсмислено.Но в широка перспектива, така се започва.Днес език,
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42, ти още ли не си разбрал какво демонстрират? Не ги е еня нито за теб, нито за Адам, даже не ги е еня за сексуалността им, дето на думи им е причина за прайда.Еня ги е за парите и субсидиите от американски нпо-та.Това е умело прикрита подмолна геополитика в стил пета колона и забележи къде- в Сърбия, държава третирана от САЩ като враг.Явно не загряваш- сръбския гей става гей за американски долари, а не получава долари, защото сам си е гей.Никой не плаща за дадености, плаща се за промени.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито сега, нито преди мога да проумея, какво общо имат ценностите с показността.Никой никъде не ограничава и не преследва гейовете, нито тук, нито в Сърбия, нито в уж нацистката Русия.Обаче те искат някакво супер странно право, състоящо се в това да могат да правят всякакви рекламни публични акции, а това право, което не съществува, да се забрани на опонентите им.А това не е ли пак авторитаризъм? Ами да, ама неолиберален евроатлантически, а това от раз сваля всякакви демократични правила.
36
0
 
9
 
! Отговори
Нормален преди 1 година
Какво точно демонстрират небинарните и защо??? Показват че са нещо различно от Адам и ***??? .....Ако всички сме като тях,човешкият род ще изчезне -между еднополови и безполови индивиди е НЕВЪЗМОЖНА репродуктивноста на човека!!! ......Нека си живеят но без тази агресивна показност която демонстрират и досаждат и нервират нормалните хора
35
0
 
8
 
! Отговори
Подробности преди 1 година
Натиска бил приложен с твърд език към министър председателката. Признава ща се за лезбийка. Може и да е скимтяла от удоволствие.
34
0
 
6
 
! Отговори
ехаааа преди 1 година
Првилно!И да блъскат повече геЮвете у глупавиците............
33
2
 
2
 
! Отговори
Та малко история преди 1 година
До Бъркат понятиятаВсъщност точно България предаде Сърбия и изобщо православието. През времето когато демократично ги бомбардираха за да няма силна държава на балканският полуостров, България позволи на самолети на САЩ и НАТО да прелитат над България, но не позволи на руски самолети да го правят за да имат възможност да се защитят. След това естествено Истамбулската конвенция, която въвежда феодално право и всичко е наред. Е ще ни се връща. То вече малко по малко ни се връща.
32
1
 
3
 
! Отговори
безнадеждни са преди 1 година
Правят всичко възможно и невъзможно да ги приемат за нормални,а хората не искат и това е!И що така бе,еврогейци!?
31
0
 
11
 
! Отговори
Бъркат понятията преди 1 година
Интензивен международен натиск?? В това ли се състои демокрацията? Да бъде принудена държавната власт да осигури безопасност при реализацията на един каприз на болни хора? Никой не им причинява зло, нито ги дискриминира в която и да е област на живота, но те настояват: "Искам в този ден да премина през самото сърце на столицата, дефилирайки с цел да прославя моето заболяване и да привлека подрастващи, които не са болни, но мога да ги направя такива!" Това не е демокрация, а терор!
30
3
 
6
 
! Отговори
Emil Stefanov преди 1 година
А си мислех че на сърбите им стиска да се изправят срещу *** на евро-гейският съюз а те със лекота се дадоха,жалка картинка...
29
0
 
10
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 година
Защо е ,,Евро" и с какво се гордеят? Всъщност, в тези провокации участват повече професионални ,,протестъри" и всякакви неотроцкистки левичари, отколкото хора с небинарна сексуалност (това е правилното название ...). Целта е обществото да се раздели на враждуващи общности и нациите да бъдат унищожени отвътре. От коментарите тук се вижда, че този подход има успех. Много по-добре е тези хора да бъдат включени и да не се чувстват дискриминирани. Без ,,пръйдове" и побоища.
28
6
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Много ми се ще да отида на сръбския прайд - ще е цветно и хубаво (както е по принцип на тези мероприятия). Някой да знае на коя дата е?
27
2
 
2
 
! Отговори
ДО 40 преди 1 година
Е добре де, но не виждаш ли че става точно обратното??? Вихри се суперяка реклама на гей парадите, и ... странно защо, тя се подклажда и разпалва най-много от т.нар. "националисти"??? Ако не се вдигаше джангър и джабала за тези измислени паради, лично аз никога нямаше да знам.че ги има!!! Защото поне в София, всеки път когато се обявят разбирам, че маршрутът ми изобщо не минава дори наблизо до тях!!!
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпроса е да не им се прави реклама в медиите ... това ще е достатъчно. Отмяната на тази активна реклама, каквато в момента услужливо им се предлага от всякъде, е най-прекия път към изпускане на въздуха от балона на изкуствено нагнетявания обществен интерес и опит за създаване на модел за подръжание, върху сексуално-психичните отклонения на шепа индивиди. Игнорирайте опитите да ви занимават с авто-рекламата си и това ще ги изпрати извън дневния ред на отделния човек и социумът ни, като цяло ...
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Действията на политиците и на полицията в защита на триподите е понятна. Пазят си "своите"! Вместо да ги приберат в клиники и да ги лекуват, тръгнали да харчат пари да ги охраняват. Ми свои хора са си.
24
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно...мислех, че сърбите са по-напред от българите по толерантност към обратните...със 100% тези протести и провокации се финансират и насърчават от Русия, която сърбите така защитават! Който е допуснал Русия толкова близо, след време ще си пати. В Кремъл си мислят, че могат да се месят във вътрешните работи на съответната страна и да натрапват тяхната гледна точка и " ценности "
23
1
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Сбърканото е отклонение от нормалното. Поне да не парадират нахално - и не ще ги закачат...