Човешка грешка довела до самолетна катастрофа в Пакистан

От всички 99 души на борда само двама оцеляха
24 юни 2020 17:52, Ния Христова
12
Човешка грешка довела до самолетна катастрофа в Пакистан
Снимка: БГНЕС
Самолетната катастрофа в Пакистан, която миналия месец взе 97 жертви, се дължи на човешка грешка - на пилота и на въздушния контрол. Това пише в предварителен доклад за трагедията, който е публикуван днес, предаде АФП.
 
"Пилотът, както и ръководителят въздушно движение, не са спазвали стандартните правила", каза министърът на авиацията на страната Гулам Сарвар Хан. Той лично обяви предварителните разкрития пред парламента. 
Още по темата
 
По думите му със самолета не е имало нищо нередно, а пилотите били "разсеяни заради ситуацията с коронавируса".
 
На 22 май самолет на Пакистанските международни авиолинии падна върху къщи. Двата му двигатели отказаха, докато приближаваше летището в Карачи. 
 
От всички 99 души на борда само двама оцеляха. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
2
 
! Отговори
конспиратор преди 3 години
тъмните сили тайно внедряват в техниката едни чипчета , когато натиснат копчето - двигателите блокират :)
7
0
 
2
 
! Отговори
whatever преди 3 години
Ния, марш бързо в първи клас! Ама по най-бързия начин!
6
0
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Е как този лъже, извънземните са виновни.
5
0
 
15
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Статията е доста смислена и изчерпателна. Не знам как е възможно, но след като я прочетох, знам по-малко по случая от преди това.
4
1
 
6
 
! Отговори
qwe преди 3 години
По предварителни данни: Правили са визуален заход и са дошли прекаленно високо, навлизат в полосата с голяма скорост и опират след средата на полосата. Вземат решение да простартират и в паниката прибират колесника преди да са отлепили. Двата двигателя получават повреди от допир с полосата, най вероятно им е изтекло маслото и за това са отказали в последствие.
3
0
 
5
 
! Отговори
до Тео преди 3 години
Няма как да му е свършило горивото, след като самолета се е разбил 15-тина минути след първия си заход към пистата. Всички самолети имат резерв, така освен да го изхвърлили преди втория си заход няма как да свърши (което те не са направили). Доста оскъдна е тази информация - пилотите са направили грешка - трябва да се каже какво точно са объркали.
2
3
 
1
 
! Отговори
Teo преди 3 години
Грешката най -вероятно е, че горивото му е свършило, а от кулата са му казали да направи още един заход вместо да му дадат спешен коридор. Тоя е казал ми добре, аз съм рамбо и мога ама ... кацнал е върху къщите!
1
0
 
16
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 3 години
Статията очевидно е пълна глупост. Как може да ти откаже двигателя заради грешка на РВД? Или дори заради грешка на пилота. Четете ли си нещата преди да ги публикувате? Ама така наистина да ги прочетете - не механично.