ƒо ескалаци€ в »зраел може да се достигне и без намеса на »ран

¬оенен експерт: ¬ластта у нас дава разнопосочни сигнали
18 окт 2023 18:30, јниси€ »ванова
15
ƒо ескалаци€ в »зраел може да се достигне и без намеса на »ран
—нимка: Bulgaria ON AIR

¬секи конфликт, който е в перифери€та на европейски€ континент е заплаха за Ѕългари€. ќсновната причина е възможността от бежански поток, навлизащ в страната. “ова за€ви в ефира на предаването „ƒиректно“ по Bulgaria ON AIR военни€т експерт »вайло »ванов.

“ƒа, тези бежанци н€ма да останат в Ѕългари€, но самото преминаване през нашата територи€ предизвиква сериозни проблеми. »ма и възможност за проникването на радикални елементи, установ€ването на страната като н€каква логистична база за терористични организации, които да извършват атаки в «ападна ≈вропа, но това също е проблем за нашата сигурност“, подчерта »ванов.

ƒействи€та на институциите показват несигурност в решени€та и отбел€за, че властта дава разнопосочни сигнали, убеден е той. ƒумите му идват на фона на н€колкото последователни срещи със службите по въпроса за опасността за националната ни сигурност, свикани от различни държавни представители в последната седмица.

„Ћипсата на целенасочени колективни усили€ за приемането на устойчиви мерки, които са свързани с работата на службите са притеснителни, когато ѕрезидентството и ћинистерски€т съвет н€мат добра комуникаци€. ќще повече, че форматът, който беше при президента, всъщност не е институционален. ƒа, президентът има право да кани, който си иска, но в крайна сметка институциите и законите, които поддържат тези институции, тр€бва да бъдат спазвани, защото те регламентират как тези институции взаимодействат, как се взимат решени€та и после как се прилагат тези решен舓, отбел€за военни€т експерт.

“ой коментира и стати€ на американското издание “The Wall Street Journal”, в ко€то се твърди, че българска гражданка е сред заложниците на „’амас“.

„Ѕи могло да имаме такава ситуаци€. ¬се още не е установен бро€т на хората, които „’амас“ е усп€л да вземе като заложници. “ова, което имаме като информаци€, е, че никой не е потърсил от българските власти помощ със заложник, който да е взет от „’амас“", каза гостът.

“ой посочи, че »ран е заплашил, че е готов да предприеме действи€, ако »зраел не прекрати нападени€та си над √аза. ѕо думите му обаче до ескалаци€ на конфликта в »зраел може да се достигне и без пр€ката намеса на »ран.

„ќчевидно, че това е чрез подставени лица, като най-мощни€ инструмент е „’избула“, ко€то е описвана като най-тежко въоръжената паравоенна организаци€ в света и ко€то наистина може да предизвика сериозни разрушени€ и да нанесе сериозни щети на израелската страна, включително да води успешни действи€ срещу израелската арм舓, раз€сни експертът.

¬ижте цели€ разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


15
ќще по темата: газа»зраелBulgaria ON AIR
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
10
0
 
3
 
! ќтговори
Ѕоко с кюлчетата преди 5 месеца
–азбира се след намесата на  раварите, също както в украйна. “е отдавна са планирали всичко
9
2
 
8
 
! ќтговори
Ќаблюдател преди 5 месеца
ƒо ћда, че то еврейте от както решиха да си върнат свещените земи обещани им от Ѕог, подкрепени от —јў, не знам да са имали спокоен живот. ¬ тези земи които посто€нно окупират и разшир€ват територи€та си непрекъснато е н€каква пукотевица, напрежение и въобще буре с барут... » така стана, че сега му пак аха фитила, да видим ще го гас€т ли, ще гърми ли...
8
5
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
—коро ще изгрее второ слънце над »зраел.
7
6
 
14
 
! ќтговори
ћда преди 5 месеца
“о€ път на евреите н€ма да им се размине. —върши спокойни€ живот.
6
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
≈дно време хората ходиха в командировки навс€къде и в Ћиби€ и в »ран защото б€ха светски страни. „ехите и пол€ците идваха на почивки, а не мигранти от африка и близки€т изток.
5
1
 
14
 
! ќтговори
ядрените слънца преди 5 месеца
ўе се събудим рано една сутрин, още преди изгрев, но ще видим, че слънцето вече е изгр€ло. ядреното слънце! —екунди по-късно ще ни помете вълната! ¬ последни€ си миг живот ще съжалим че сме дръзнали да застанем срещу майката! ћј… ј –”—»я!
4
5
 
14
 
! ќтговори
ћайка –уси€ преди 5 месеца
»двайте братушки! ќсвободете ни от роби€та на ‘јў.  орпоративни€ западен камшик плющи безпощадно по гърба ни вече 30 години. Ќищо не ни остана. ¬ управлението са полуграмотни лакеи и слугинаж като  ирчо ѕетков тъпира и »цето »ванов гранто€да. ѕоложението е много зле. ≈динствено ћайка –уси€ може да ни помогне както винаги го е правила.
3
10
 
16
 
! ќтговори
‘итьо преди 5 месеца
ѕри социализма никой не е преминавал границата,дори диви животни.ѕостигало се е за сметка на човешките права като се е стрел€ло на порази€ по всичко що мърда.ƒнес обаче спазваме правата на всички хора откъдето и да са.
2
2
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
ƒо јнонимен 1. —лед €дрена война какви пертолни кладенци ?
1
4
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
“е чакат »ран,за да завърт€т “рета световна €дрена война и да откраднат на арабите петролните кладенци.—ценари€т го е писал  исинджър,който е на 100 години,не му пука дали ще живее и иска след него да е потоп.