Посрещнаха Свидетели на Йехова в Русе с "убийци!"

ВМРО и "Атака" обградиха сбирката на сектата. Вместо 100 едва 10 души се осмелиха да влязат в залата
10 апр 2009 15:35, Екип на Dnes.bg
177

Сбирка на „Свидетелите на Йехова” предизвика протест в Русе.

С възгласи „убийци“ и „сатанисти“ младежи от  ВМРО и „Атака“ очакваха привържениците на сектата, които трябваше да се съберат в хотел „Рига”.

Вместо очакваните 100 последователи в залата обаче влязоха едва 10 души.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
1
 
! Отговори
mitko преди 13 години
za syjalenie pravoslavnite i katolicite i vsqkyv vid taka narecheni hristqni ochastvat vyv voini i politika a edinstvenite hristqni svidetelite na iehova nesa chast ot sveta i ne ochastvame vyv voini i izbori zatova narkomanite i ubiicite i alkoholicite ot ataka i VMREO NI MRAZQT TOLKOVA I NI NAPADAT
176
0
 
3
 
! Отговори
преди 14 години
Абе много ми е интересно тия прости мутри дето крещат пред залата, дали знаят каквото и да е за тази църква? Зашо не ги питат, да им лъсне простотията? Чули, недочули и хайде да защитим българското...Национализмът е изключително проста и елементарна доктрина, поради което се възприема и от такива прости и елементарни хора. А нашия свещеник, нека каже какво прави православната църква за хората, които имат нужда от нея? - Нищо!
175
0
 
2
 
! Отговори
maqgeorgieva преди 14 години
ама тези хитлеристи от Атака няма ли кой да ги застреля вече?
174
1
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Свидетелите на Йехова ...добри ???? ти луд ли си??? И ДА ИМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ КАКВО ЧЕТЕ !!!
173
0
 
1
 
! Отговори
Манева преди 15 години
Никой ли не мисли нормално?Какъв ислям,какви секти?Ако всеки гледа да бъде добър и да дава от себе си(не материално) вместо да гледа в чуждата паница,света щеше да е рай!Има ли значение кой какво чете,за да го подтиква да бъде добър?Що за хора сте?Гледайте и поправяйте първо себе си,за да ви е чиста поне съвестта.Оставете другите!
172
1
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 15 години
..за мен опасността не е толкова в тези секти,големия проблем за нас е исляма,там да хвърлим всички сили,ако трябва някого да гоним
171
0
 
1
 
! Отговори
Барута преди 15 години
"Свидетели на Йехова" са добри хора но наивни жертви на Голямото промиване на мозъци! В тяхната Библия, малко по различна от оригиналната обаче също е казано че "Който лъже е син на Дявола!" Вече колко пъти лъжат по отношение "Края на светъ", но всеки път казват че са допуснали грешка със извинение! Последния път обаче бяха много сигурни и заявиха че светът ще свърши в края на 2000-та а на във края на 1999-та година както една книга от 200 страници не свършвала на 199-тата а в края на 200! Хората които били родени през 1914-та година щели да видят края на светъ и системата на злото! Ами то колко от набор 1914 са още живи, една шепа хора! Всички секти произведени във Америка са на Дявола макар че и той изпълнява заповедите на Бога! Светът и Живота са Трансцендентални какъвто е и Бога! Я се откажи и отречи от всичко и да видиш дали няма да го видиш и познаеш! Бога е във нас но пак казвам той е Трансцендентален! Търсете го колкото си искате във религийте, докато не се замислите за същноста на себе си няма да го намерите! Докато е жив човек си мисли че е тялото, след като "умре" разбира че не е но започва да си мисли че е дух но и това не е вярно! Ние сме живота който никога не умира защото това е невъзможно! Проблема идва от това че свинята е щастлива във ***, там има бъркано има и *** е най-добрата и среда! Дори и да я настаниш на по хубаво място тя пак ще го превърне във *** и пак ще си яде ! Затова тя иска да си е *** а Господ и го усигорява както и се стреми всяка лъжа да я превърне във истина! Питайте хората от сектите дали не са щастливи и не изпитват ли необходимост да ходят на сбирки? Ще ви отговорят .....Да, разбира се че е така! Да не съдим никого братя, нещата ще се оправят от самосебе си! Сърце е нужно обаче Сърце голямо Сърце Трансцендентално обаче пълно със вибрацийте на ЛЮБОВТА!
170
0
 
1
 
! Отговори
митко преди 15 години
Може да си ходят или каквото и да правят- не насилват никого.Наистина голяма врява за нищо.Не те са виновни, че ходят а ние, че не вярваме в нищо и сме готови да лапнем всичко, което ни се подава.Пак казвам-3 пъти идва един -всичко беше в рамките на доброто общуване.Казах му че съм православен и повече не дойде -не че ми е пречел, но разбра ,че няма смисъл.По скоро, който се тревожи за децата си да ги възпита да вярват в нещо и да разбират живота за да не им го обеснят те.Пак с агресия отговяряме не с разум.
169
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напротив, има сериозен проблем със тази секта, защото нейни членове ( главно чужденци - предполагам че са американци ) ходят от врата на врата - и предлагат сектантски материали и покани за сектантски сбирки на хората.
168
0
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 15 години
Писна ми да слушам за секти! Нямаме проблем със сектите! Всичко това е изкуствено създаване на напрежение! Стига бе хора! Имаме си достатъчно притеснения. Стига сте всявали страх по несъществуващи проблеми! ТОВА Е НАЧИН ДА СЕ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО ОТ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ В БЪЛГАРИЯ!
167
0
 
1
 
! Отговори
БЪлгарин преди 15 години
Не съм съгласен с религиозните убеждения на Свидетелите на Йехова. НО държанието на протестиращите е ПРОСТАШКО и необосновано! Хората си правят събиране, а те ходят да ги притесняват. Никой нищо не им натрапва. Така не се води борба против секти, дори и Свидетелите на Йехова да са секта. А за тях няма документирани случаи на самоубийства или подобни застрашаващи човешкия живот случаи. Така че... стига простотии!
166
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 15 години
Не е "религията е утопия", а "религията е опиум на народите". Не го е казал Маркс, ако го е казал Хайне, който Маркс е цитирал. Четете преди да пишете, за да не дезинформирате наивните читатели на блудкавия форум.
165
0
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 15 години
"Религията е утопия за народите!" Това беше казано учението на Маркс и Енгелс и аз виждам, че дори и днес има много осъкатени хора от тази догма. Бих казал, точно обратното, че чрез ре;игията или която и а е философия от Истока, човека може само повече да разбере за себе си и да намери комфорт. Разбира се това е прваво на свободен избор. Православното християнство е отцепила се секта от Държавната църква която е била организирана още от Римския Император Константин. Но така или иначе, ако православната църква е приела учението на Исус, тя и православните християни би трябвало да са пример като хора на висок морал, сдържани, миролюбиви, дулготърпеливи. А тези хора, които видях на демонстрацията ми заприлича на политическа агитка, която няма нищо общо с християнските добродетели и се чудя, чий интереси обслужват?
164
1
 
0
 
! Отговори
tihomir1.blog.bg преди 15 години
тоя Юрген Майер кой му е дал разрешение да пребивава на нашата страна и да развива сектантска дейност ?Браво на протестиращите, че са изразили гражданска позиция!
163
0
 
4
 
! Отговори
VASILIS QNIS...GERMA преди 15 години
POSLEDOVATELITE NA DQDO MRAZ......SA NAI VELIKATARELIGIQ V IMPERIQTA........
162
0
 
0
 
! Отговори
stamat преди 15 години
preskila съветвам те да не им попадаш в мрежите на СВИДЕТЕЛИТЕ,че може да ти се случи нещо не особенно приятно.но мисля,че вече са те оплели в мрежите си за да разсъждаваш така.проблема си е твой обаче.
161
1
 
0
 
! Отговори
varg1.blog.bg преди 15 години
изгонете всички секти от България!
160
0
 
0
 
! Отговори
ATEIST преди 15 години
религията е нещо, от което имат нужда масите и слабохарктерните хора, за да се чувстват, значими понеже нямат личностни качества... Моля оставете "свидетелите" в заблудата им, не ги окрехвайте в коя година живеем, на тях им е добре в годините малко "СЛ.ХР."... Искаме единствено, да ни оставите да си живеем НАШИЯ живот, а не да убивате физически, духовно и интелектуално НАШИТЕ деца, които заради крехката си възраст не са изградили мироглед. Тогава ставате врагове на нацията и ЩЕ ВИ ГОНИМ ДО ДУПКА!!!Имаме нужда от закони за потъпкването на правата на НОРМАЛНИТЕ граждани, българи, роми, етнически турци и арменци, всички които живеем в тази държавица, според мен доста добре без секти...
159
0
 
0
 
! Отговори
crazy преди 15 години
Религията е отрова за съзнанието. Едни "хора" учат други как да живеят? Хаха! :D и от къде на къде кой каза че са прави как го доказаха, чу им се глас "с више"? Ахааам значи в случая има само 2 възможни решения:1. Тези хора са шизофреници2. Манипулатори ...и при двете решения е ясно че доверие не може да им се има. За това да вървят на ***...та си ... там далеч при боговете.
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Марш в Турция при братята си тогава сектантски ***!