Мисия невъзможна ли е демонополизацията на НЗОК?

Само обществен дебат не е достатъчен
11 авг 2017 20:38, Екип на Bloomberg
4
Мисия невъзможна ли е демонополизацията на НЗОК?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нужни са конкретни стъпки в управленската програмата в сектор „Здравеопазване“, тъй като тя сама по себе си е балансирана между мерки, които са безспорно приети от съсловието и мерки, върху които има да се дебатира много. Това каза финансистът и консултант в сферата на здравеопазването Живко Иванов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Финансистът смята, че за демонополизирането на НЗОК трябва да бъдат предвидени по-ясни стъпки, които да водят малко по-надалеч от отварянето на обществен дебат.

По думите му в управленската програма има и добри идеи за здравеопазването. Такива според него са либерализацията на дейността по клинични проучвания, подобряването на механизма за оценка на здравните технологии и терсенето на реални доказателства за ефективността на даден нов медикамент.

Като спорна мярка Иванов посочи генеричното заместване.

„Със сигурност има нужда от още обществен дебат. Но има и мерки, които са безспорни и със сигурност ще доведат до подобряване на работата както на държавните институции, така и на частния сектор“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частникът ще изгони ВСИЧКИ БОЛНИ и ще застрахова ВСИЧКИ ЗДРАВИ, за да няма разходи. Ще направят картел и после ще "борим картелите" в здравното осигуряване.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много "експерт" по телевизията. Събират се на селски седенки и бяло сладко по студиата.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се демонополизира здравната каса,ще останем съвсем без здравеопазване,чатника ще прибира парите и ще казва какво може или не може,това е глупост,измама!
1
0
 
6
 
! Отговори
бърдаци преди 6 години
всичко е грешно и порочно.и мажат отгоре и няма как да стане .манджа с грозде.такъв бардак не помня ,а имахме здравеопазване някога ,че чак се пъчехме с него.