Ти Би Ай Евробонд с награда на изложението “Банки, инвестиции, пари”

Очакванията са до няколко години активите на инвестиционните дружества да са 700 млн. лв.
9 фев 2005 14:19,

Ти Би Ай Евробонд” спечели Голямата награда на международното финансово изложение „Банки, инвестиции, пари”, което се провежда в Пловдив от 9 до 12 февруари 2005 г. За отличието Финансов продукт на годината се съревноваваха организации в осем категории: кредитиране и финансиране, инвестиции и влогонабиране, картови продукти и услуги, електронни финансови продукти, общо застраховане, животозастраховане, пенсионно и здравно осигуряване. „Ти Би Ай Евробонд” получи Голямата награда Златен БИП в надпревара с 14 компании от финансовия пазар в България.

Кандидатите за Голямата награда трябваше да отговарят на пет основни критерия: ползи за клиента, уникалност на предлаганата услуга, иновативност, фирмена стратегия при лансирането на продукта, и маркетингова кампания.

Основните преимущества за потребителите от инвестиции в инвестиционно дружество са по-висока доходност в сравнение с банковите депозити, професионално управление на вложените средства, удобство, данъчни преимущества и достъпност”, заяви Стоян Тошев, Изпълнителен директор на „Ти Би Ай Асет Мениджмънт” и Председател на Управителния Съвет на Българската асоциация на управляващите дружества.

Инвестиционните дружества ще бъдат един от най-бързо развиващите се сектори на българския финансов пазар и ще конкурират все по-успешно традиционната в момента форма на спестяване. Нашите очаквания са, че до две-три години поне пет процента (около 700 млн. лв.) от спестяванията на българите ще бъдат вложени в такива дружества”, допълни той.

Инвестиционните дружества ще стават все по-популярни сред сред индивидуалните инвеститори и фирмите. Все повече инвеститори, които искат да увеличат спестяванията си, ще поверяват средствата си за управление на професионалисти с опит и познания. Закупените акции в инвестиционно дружество могат да служат и като обезпечение за получаване на кредит. Доходите на физическите и юридическите лица от сделки с акции са освободени от данъци.

15.32% е реализираната доходност от „Ти Би Ай Евробонд” от началото на публичното предлагане на акции на дружеството (17.11.2003 г.) до 07.02.2005 г. Това е най-високата доходност сред инвестиционните дружества с нисък риск (инвестиращи само в облигации) у нас. Активите на „Ти Би Ай Евробонд” са нараснали осемнадесет пъти към 07.02.2005 г. Дружеството инвестира в държавни ценни книжа, ипотечни, корпоративни и общински облигации, и банкови депозити. Разполага с мрежа от 12 офиса в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации