Над 60 български фирми на Международна туристическа борса в Москва

Българският щанд е разположен на площ от 400 квадратни метра
22 мар 2005 15:54,
България ще участва с представителен национален щанд на Международната туристическа борса MITT' 2005 в Москва - едно от водещите световни туристически изложения. Тя се провежда в руската столица от 23 до 26 март, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата и туризма /МКТ/.

Българското участие през 2005 г. се организира от Агенцията по туризъм, като на българския щанд в Москва ще присъстват повече от 60 фирми.

Българският щанд е разположен на площ от 400 квадратни метра. По време на борсата на щанда се предвиждат прожекции на рекламни филми, както и ежедневна дегустация на български вина.

MITT' 2005 в Москва е третото по големина в света туристическо изложение. На него всяка година се представят над 2 700 фирми-изложители от над 110 страни, работещи в областта на туризма, като се отбелязват повече от 110 000 посещения на търговска публика и журналисти.

Със самостоятелни щандове участват над 60 министерства на туризма и туристически бордове, както и много райони от Русия.

Пазарът на Русия е един от основните за българския туристически продукт. През 2004 г. България е посетена от 120 523 руски туристи, като очакванията за тази година са за увеличаване на броя на предпочелите България като място за лятна или зимна почивка гости от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание