В края на ноември ще стане ясно дали ще има пари за магистрала Люлин

Средствата бяха спрени още в началото на годината поради открити нарушения
14 сеп 2008 13:43,
8
В края на ноември ще стане ясно дали ще има пари за магистрала Люлин
Снимка: Dnes.bg

До 24 ноември Европейската комисия (ЕК) ще реши дали да бъдат размразени спрените средства на Национална агенция Пътна инфраструктура по проекти по програмите ИСПА и ФАР.

Това каза за Investor.bg Нели Йорданова, директор “Програми и проекти” в Министерство на транспорта (МТ) и ръководител на Оперативна програма (ОП) Транспорт.

Средствата бяха спрени още в началото на годината поради открити нарушения.

Размерът на спрените средства по ИПСА е 150 млн. евро, като почти цялата сума е предназначена за изграждане на автомагистрала Люлин.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
pl преди 15 години
be ani dobre da q zakriqt taq shantava stolica,to takuv grad s takiva neuredici nqma v sveta siguren sam,ulici bez imena,smetishte v samiq grad,otroven zavod i do nego jilishtni blokove,kucheta,mrusotiq,haos kakvoto mojesh da se setish ima v sofia.
6
0
 
2
 
! Отговори
25 годишен преди 15 години
не, това са парите без ДДС, реално са по-малко :))
5
0
 
2
 
! Отговори
WildNature преди 15 години
Съгласен съм - аз имам къща във владая и скоро ходих до манастира и ми показаха къде трябва да минава и магистралата, а там се строи жилищен комплекс - а хората до преди да стане ясен проекта с магистралата са се чудили какво е това застрояване на полето дето ни път има ни нищо - и изведнъж се оказва ще този комплекс (около 40-50 къщи с всичко необходимо) е на 1 км от новата магистрала -е как дева стават тея :Да сега какво искат да кажат - ако не стане Европа е виновна - не дават пари.Аиде живи здрави - ще си взема един марко и с него на работа :Д
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Магистралата трябваше да започва приблизително от гарата Владая след известни корекциии на ж.п.трасето.Сегашния и вид не я прави природосъобразна.Тя ще е трън в очите не само на хората от Г.Бучино.Има още шанс недорзумението да се коригира.
3
0
 
2
 
! Отговори
Тонева преди 15 години
Не знам какви пари са спрели, ама строителството продължава. Явно банките финансират. Аз лично искам да спрат всички пари за магистрала "Люлин", защото живея в Мало Бучино и тази магистрала е трън в очите на всички мои съселяни!!!
2
0
 
2
 
! Отговори
16 годишна преди 15 години
С тези пари от снимката ли мислят да оправят магистралата ? хахахах :D
1
0
 
2
 
! Отговори
bg-bal.com преди 15 години
Е, какво значение има дали ще ги дадат или не, тези пари така и така няма да отидат за построяване на пътища, а ще идат на някой в джопчето.