Данъчни нарушения в ЕРП-та, Борисов иска ред

Премиерът: Лобита оказват натиск, ще си имаме неприятности
20 юни 2010 16:00,
353
Данъчни нарушения в ЕРП-та, Борисов иска ред
"Научил съм си урока от Ангела Меркел - нищо да не се крие от обществото". Снимка: БГНЕС

Части от доклада на ДКЕВР за електроразпределителните дружества ще бъдат предадени на НАП и ще бъде извършена данъчна проверка в дружествата.

Това каза премиерът Бойко Борисов след обявяването на доклада от одита на дружествата.

„Много от договорите, сключвани в ЕРП-тата, са без дати, а за тях са представяни фактури. По части от докладите вероятно ще бъде сезирана прокуратурата, каза Борисов.

„Има нарушения, които касаят данъчните закони”, каза още той, цитиран от „Фокус“.

„Регулаторен одит на електроразпределителните дружества се провежда за първи път в такъв обем и такава дълбочина“, заяви пък председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. 

Трите оператора осъществявали дейността си спрямо европейските стандарти, с малки изключения. Техническото състояние на ел. мрежите се подобрява през последните години, сочи един от докладите.

Броят на жалбите в хода на проверката пък намалял рязко, което показвало, че дружествата трябва да бъдат проверявани по-често.

„При юридическата част и организацията на дейността на дружествата и сключваните договори са установени по-сериозни нарушения, свързани с изискванията по лицензията.

Става дума за възлагането на външни услуги. Според доклада има пряко нарушаване на някои от условията на лицензията, което е свързано с допълнително възлагане на външни услуги“, обясни Семерджиев.

При ЧЕЗ и Е.Он почти всички дейности са изнесени от компаниите–майки, които са възлагали тези дейности на други фирми. Чрез клаузите на договорите са създавани условия за непазарно непрекъснато увеличаване на разходите.

"За да махна натиска върху регулатора, присъствам на днешната пресконференция”, обясни още премиерът Бойко Борисов.

„Това, което правим в момента, ще ни донесе много неприятности. Огромни лобистки кръгове ще окажат и оказват огромен натиск”, заяви Борисов и каза, че в западната преса имало „изказвания на уважавани от мен посланици, но аз съм си научил урока от Ангела Меркел, че нищо не трябва да се крие от обществото“.

„Сега с възможностите на държавата, с глоби, ще се опитаме да върнем парите, които са дадени. ДКЕВР така трябва да регулира, че да е справедливо за българските граждани. Искам в България да има ред”, каза Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
2
 
7
 
! Отговори
продължение на 325 преди 13 години
Бат Бойко също има сметка от увеличаване на цената на тока - ще плащаме повече за акциз (има и такова нещо в сметката) както и повече ДДС, отделно и поскъпването на самия ток! Държавата до сега се отказваше от дивидента си за да се покрие неплатения ток на ***, но сега бюджета е пробит и ББ се чуди от къде да взема пари - ами ето едното място - вдига се цената на тока, а после ще ни замазва очите че "щял да се бори с ЕРПтата" - смях!
284
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе хора! Защо се оставяме да ни ***? ЕРПтата не са 100% частни - 1/3 са на държавата, още в борда на директорите представителя на държавата може да блокира искането за по-високи цени и то дори да не стигне до ДКЕВР! Представителите на държавата се назначават от министъра на икономиката и енергетиката - тоест човек на Бат Бойко, проверени хора са, послушни са... Ако искаха да няма повишение ББ щеше да им нареди да блокират искането още преди да е излязло от компаниите......
283
5
 
4
 
! Отговори
стг преди 13 години
значи 1 част, арестуваме разни и ги пускаме , втора част виновни за всичко са ЕРП, следва въпрос каква ще е 3 част :))), ако тия ЕРП нещо не им беше наред щяха да са го хванали буквално веднага, а сега вече почва да прилича на излагация
282
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мина, как крадът тези дружества от България? Знаеш ли колко е гепано от енергото докато беше държавно - свят ще ти се завие..... Тока не е скъп - но ползваме евтини уреди които харчат много, живеем в енергоНЕефетивни сгради, доста крадем и за това плащаме много...
281
5
 
18
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Да г-н премиер и ние искаме справедливост но как ще стане това когато съдебната ни система е 00 .Надяваме се да премахнеш тези така наречини дружества които крадът от България.
280
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЙ Е ОТКРИТ КЪМ ОБЩЕСТВОТО, ТОЙ Е СМЕЛ И НЕ СЕ ОГЪВА ПРЕД НИКОГО, ТОЙ НЕ КРАДЕ, ЗАЩОТО ТОЙ Е БОЙКО БОРИСОВ. БРАВО БОЙКО САМО ТАКА, МАЧКАНЕ ТРЯБВА НА ЕНЕРГИИНИТЕ ДРУЖЕСТВА САМО ТАКА!
279
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си сос Провансал.
278
3
 
5
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"ЩОто между другото големите групировки се легализираха чак по времето на Костов, но това комунистите не го знаете, вие си живеете в свой собствен свят"Напротив много добре си спомням, как рекетьорите станаха уважавани застрахователи точно по времето на Костов. Нямаше съд, нямаше и неудобни въпроси. Вчера мутра и бияч, от днес застраховател - продава застраховки живот и имущество. Е един колега пропусна да си продължи застраховката на колата, и на втория ден му откраднаха. Ред и справедливост!
277
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
секи ден едни и същи кометари АЕ бре ко чекате изборите, напрейте нещо нали сте много габаритни ,всезнаещи ,всеможещи. Аз ако имах вашия ,,опит,, и ,,знания,, да съм станал билионер. Писнами 1 и също СИЧКО ЖИВО ПЛЯМПА И НИЩО НЕ ПРАВИ ...
276
8
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Ами как да придобие жизнен стандарт като акъла му и 5 ст. не струва? Но той не е виновен, избраха го само за параван. Ще кажа само едно нещо - 280 % инфлация. Тук спирам, кой се борил против мафията и кой за нея. ЩОто между другото големите групировки се легализираха чак по времето на Костов, но това комунистите не го знаете, вие си живеете в свой собствен свят.
275
1
 
3
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"А това, че слагаш на едно ниво Виденов и Костов, говори, че и мозък много нямаш, за да направиш огромната разлика!"Разликата е, че Виденов игра срещу мафията, а Костов игра за нея. За това и различната съдба на тези Премиери. Все пак Виденов е единственият от бившите министри, който няма незнайно как придобит висок жизнен стандарт.
274
2
 
6
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
iva, Ивке, много си просто моето момиче , не се мъчи да мислиш. Явно не си чела история да знаеш за Цанков, Радославов и други, но поне ако беше малко по-голяма , можеше да си спомниш за Луканов, Младенов и Виденов. А това, че слагаш на едно ниво Виденов и Костов, говори, че и мозък много нямаш, за да направиш огромната разлика!
273
3
 
17
 
! Отговори
ПИР ПО ВРЕМЕ НА КРИЗ преди 13 години
В България плащаме най-скъпия ток в цял свят ,като крайни потребители.А в България се произвежда най-евтиния ток в цял свят.Човек може да анализира процеса,всички който наложиха този триполюсен картелен модел трябва да бъдат съдени за измяна на родината и икономически терористичен акт.
272
10
 
5
 
! Отговори
:) преди 13 години
Следващия път няма да гласувам за ГЕРБ, а за НДСВ. СДС не заслужават гласа ми.
271
9
 
11
 
! Отговори
iva преди 13 години
Където Станишев, там и Борисов - двамата най-неуспешни премиера от двете най-смотани правителства в Българската история. Само Костов и Виденов могат да им съперничат.
270
7
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Глупости ЦРУ. Наще корени са много по-надалеч. Те се простират някъде в междугалактическите тайни служби.
269
5
 
10
 
! Отговори
ББ/ЦРУ преди 13 години
Вие извинете от Космоса ли падате? Всички разбрахме, че кукловодите на Костов и ББ са едни и същи и те са в САЩ/ЦРУ. Не, че ЦРУ през последните 20 години някога е губило своето стратегическо влияние тук, но собено силно е през управлението на Костов и ББ! Те ни водят по пътя, по който беше тръгнала Украйна/имаше регистрирани умрели от глад/, Грузия, Киргизия и т.н.
268
6
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Какво да ми говори БГА Балкан? Сега пак ли ще говорим колко малко са и взели. Аз имам едно предприятие, има няколко милиона лева натрупани загуби, няколко милиона дългове, нещо активите не обезпечават и половината... който иска , може да го купи, само дето по-скоро аз бих дал пари някой да го купи. Иначе БГА Балкан беше разбито от Виденов, Костов просто трябваше да го ликвидира, той тръгна да го спасява, негова грешка1
267
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напънала се Партията та *** СДС и си сменила името на БСП. След това родила ДПС, а малко по-късно Атака. По-късно се напънала и родила ГЕРБ.
266
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още хвали СДС и ГЕРБ, белким получиш по-тлъст хонорар от централата. :DБГА Балкан говори ли ти нещо?