Тенденция при имотите: спокойствие сред природата, но близо до големия град

Комплекс "Акварел 3" - комфорт и чист въздух във Варна
Спонсорирано съдържание | Обновена: 28 яну 2014 11:26 | 28 яну 2014 11:26, Екип на Dnes.bg
8
Тенденция при имотите: спокойствие сред природата, но близо до големия град

През последните години пазарът на недвижими имоти в България е сравнително стабилен. Търсенето е константно, купувачите са много по-взискателни и предпазливи. Новото е, че все повече хора се фокусират върху качествената среда на живот около самия имот. Пазарът не изобилства от такъв тип предложения, а новото строителство като цяло е с намален обем. Това дава възможност на качествените имоти да бъдат по-добре оценени.

„Тенденцията, която наблюдаваме в големите градове, е към търсене на апартаменти, разположени в периферните части на градовете, близо до природата. Предлагането на такива комплекси е малко, защото подобен проект изисква добро познаване на подходящите локации за строеж, експертна работа и предварителни проучвания, сериозни инвестиции и най-вече цялостна идея и концепция“, коментира Мая Танева, старши брокер в Планекс.

Според проучвания на строително-инвестиционния холдинг Планекс най-съществените мотиви на купувачите да се насочат към подобен тип имоти е, че търсят спокойна среда за отглеждане на децата си, но все пак в близост до града, където е бизнесът им.

„Планекс е с повече от 20 години опит в строителството и недвижимите имоти. Правим чести проучвания на пазара. При планирането на последните ни проекти във Варна заложихме точно на тази тенденция - да изградим комплекс в комфортна среда с богато озеленяване, чист въздух, възможности за спорт и отдих. Място, което да е приятно за цялото семейство. Решението ни беше точно – двата комплекса „Акварел 1“ и „Акварел 2“ (кв. „Бриз“) са едни от най-успешните ни проекти във Варна. Това са места с паркова среда, близо до морето и до града. Идеалната локация за всеки, който търси перспективна инвестиция в недвижимост“, допълва Мая Танева.

Поради големия интерес компанията започва нова инвестиция във финалния трети етап – комплекс „Акварел 3“. Той ще бъде изграден със същото внимание към качеството на строителството, цялостната екстериорна визия, функционалност на жилищата и допълнителни услуги.

Комплекс „Акварел 3“ е проектиран така, че да се впише изцяло в средата, в която се намира. Площите между сградите ще бъдат оформени с клинкер, камък, дърво и водни ефекти. Собствениците на жилища в „Акварел 3“ ще имат възможност да релаксират сред природата и да се насладят на уюта на своите домове, като същевременно се намират само на петнадесет минути с кола от центъра на Варна и десет минути пеша до морския бряг. В близост се намират училища, търговски център, магазини, заведения. И може би най-важното – локацията е спокойна и хармонична. Такава, за каквато всеки от нас мечтае. Вижте повече.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
xx преди 10 години
Цените на жилищата в Бългаия са неоснователно високи както всичко останало.Живея в Пловдив,в стара /от 1985/ малка кооперация в центъра.От 8 апартамента 3 са празни от години и само в един има младо семейство с едно дете.Останалите сме над 40 годишни. Като се замислих, оказа се че в блоковете на майка ми и тъщата положението е същото, дори по-лошо, а в новите сгради светят не-повече от 30% от прозорците, явно и там хората са малко, а децата съвсем.Какви перспективи,нацията си отива...
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безспорно периферията е по добра от центъра но... защо ли тази статия ми прилича на реклама !Цените на жилищата в Бългаия са неоснователно високи както всичко останало
5
0
 
13
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 10 години
Тук не трябваше ли да пише"Платена публикация"?:))
4
0
 
15
 
! Отговори
Някой е огладнял ... преди 10 години
Някой доста е огладнял та търси как да се обогати,така ми се струва тази статия за не продадените апартаменти..........
3
5
 
8
 
! Отговори
Хм преди 10 години
Поне в моя случай аз предпочитам центъра на града пред имот в покрайнините. Може би затова,че нямам книжка( не че искам), но и в Лондон съм живял и в Рим и Братислава и Франкфурт все в центъра и някак си не си предстявам апартамент след околовръстното примерно. Семеен съм с дете на 9 и въпреки това не ме привлича покрайнините :). Но хора всякакви така че..успех на всички :)
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
добър ден,вие открихте топлата вода,това е философията на живот в америка,южна африка,там къщите са извън града,градът е място за работа,там може само черни да живеят,индустриалните зони са там,извън него само къщи и нищо друго,забранено е със закон всякаква дейност,поне в южна африка е така.
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност, това е реклама, а не е обявена като такава.СЕМ трябва да бъде уведомен.

Спонсорирани публикации