Български стартъп помага за електрическата мобилност у нас

Росен Данчев пред Bloomberg TV Bulgaria
14 сеп 2020 17:37, Анисия Иванова
8
Български стартъп помага за електрическата мобилност у нас
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Една от основните пречки за навлизането на електромобилите не само в България, но и в световен мащаб, е липсата на зарядна инфраструктура. Затова се роди идеята за Green Charger, който да помага за развитието на електрическата мобилност у нас като цяло. Това каза Росен Данчев, основател на Green Charger, в предаването "Update" по Bloomberg TV Bulgaria.

Данчев разказа, че идеята за Green Charger се е родила още през 2017 г. и отначало екипът е бил с нагласата да монтира зарядни станции. След проучване на пазара обаче, екипът установява, че липсва обединение между операторите и зарядните станции.

"Пазарът се оказа доста фрагментиран. Този проблем искахме да решим, обединявайки операторите в една мрежа, за да може собствениците на електромобили, независимо към кой оператор имат абонамент, да могат да зареждат навсякъде на принципа на роуминга".

По думите му в България операторите на зарядни станции не са много. "По-големите и сериозни компании, които предприемат големи стъпки в тази посока, са около 4-5", посочи той.

Данчев каза още, че операторите са склонни на сътрудничество.

"Нашето решение допълва и развива техния бизнес, помага за достъп до повече клиенти. Ако малък оператор, който има 10 колонки, и е част от мрежа от 200 колонки, автоматично неговите клиенти ще могат да ползват и останалите. И така достъпът до крайни клиенти е много по-голям".

Целият разговор - във видеото
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Звучи ми като фигуранта
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През ден излиза някой стартъп, накрая се оказва че не е стар!като онзи с термокамерата за телефон! По новините го даваха чак, след като си беше платил. Нещо спря да се чува рязко за него!Стартъп, ама не е стар!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да не стане като банкоматите по морето, такса теглене 100лв. В блатото няма оправия ...
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем си ние българските 'предприемачи' - тарикати.Не искам и да мисля какво ще излезе от това.

Спонсорирани публикации