Причината за по-високите сметки за парно ще се установи с проверка

Тече извънредна проверка в "Топлофикация София"
Обновена: 25 май 2023 21:29 | 25 май 2023 21:24, Камелия Цветанова
6
Причината за по-високите сметки за парно ще се установи с проверка
Снимка: Pixabay

Тече извънредна проверка в "Топлофикация София". Сметките на около 400 потребители са по-високи през април, отколкото през март.  

Общата енергия, която е произвела "Топлофикация - София" през април спрямо тази за март, е с 20% по-малко. Тоест сумата от сметките е по-малка. Конкретни абонати са видели в своите сметки по-високи суми спрямо тези за месец март. Причината може да бъде установена единствено след проверка. Вариантите да се получи такъв резултат не са малко. Всеки случай трябва да бъде проверен отделно. Няма глобална причина, която да ги обединява. Това заяви председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Кремен Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му 30 дни е максималният срок по Закона за администрацията, в който потребителите биха могли да получат отговор защо сметките им са по-високи.

"Каквито и грешки да има, ако не бъдат оправени сега - това ще се случи с изравнителните сметки. Това вероятно ще се случи август - септември. Всеки абонат, който има претенции към "Топлофикация", трябва да подаде сигнал с искане за проверка", каза той.

Георгиев коментира предложенията за 100% увеличение на цените на топлофикационните дружества в Бургас и Габрово.

"В случая става въпрос за заявления. Те се подават към 31 март за цена, която да започне да действа от 1 юли. КЕВР ги приема и пресмята, че в периода на действие на тази нова цена цената на газа няма да бъде такава, каквато е била на 31 март. Регулаторът залага прогнозна цена на газа, която няма общо със заявленията", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: тец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Пенева преди 10 месеца
Топлофикация е дъщерно дружество на Кремъл за рекет и изнудване. Ползваш, не ползваш - плащаш! Вальо Топлото не го осъдиха защото той щеше да издаде че всички политици са на хранилката на Топлофикация. То не е фирма ами държавно-мафиотска структура.
5
0
 
1
 
! Отговори
Спиро преди 10 месеца
Откачайте се от Топлофикация София че тя си фалира. И съдете България в Страсбург защото в България правосъдие няма.
4
0
 
3
 
! Отговори
потърпевш преди 10 месеца
При тези проверки би трябвало да наблегнат също и на таксите и таксичките в/у основното задължение,защото те са тплкова,колкото струва потреблението! Никой не коментира това,удобно се заобикалят тези суми!!!! Трябва да им се потърси сметка на обирджиите! Знаем,че искат да живеят още по-богато,но ние пък искаме да оцеляваме!
3
0
 
2
 
! Отговори
6 преди 10 месеца
Щом до септември ще проверяват значи тогава ще ги платим задълженията
2
0
 
4
 
! Отговори
Закривай преди 10 месеца
Тези нагли крадци
1
0
 
10
 
! Отговори
време е преди 10 месеца
Време е тази глупост да се промени! Щом не получиш отговор до 30 дни, не си длъжен да им плащаш заплата!

Спонсорирани публикации