Крадци бият и режат дядо за едните 172 лева

Пенсионери в шок след среднощна атака в Димитровградско
21 май 2015 08:44,
75
Крадци бият и режат дядо за едните 172 лева
Снимка: Нова тв

Крадци нападнаха възрастни хора в Димитровградско. 83-годишен мъж е бит и порязан с нож от крадци, влезли посред нощ в дома му. Плячката им е 172 лева, но шокът за възрастните хора е огромен. 

Страшния екшън се разиграва в дома на Иван Радев от село Великан. В два часа след полунощ възрастният мъж е събуден от шум и светлина. Отваряйки очи вижда до себе си нож.

"Докато си вдигна главата, той ме събори и ме поряза. С маска беше", разказва пред Нова телевизия потърпевшият.
 
В далечината дядо Иван вижда още един мъж с качулка. Той стои повече от 10 минути до хладилника, докато първият обяснява на пенсионера как знае, че скоро си е получил пенсията. Иска му 10 000 лева.
 
Като разбрали, че няма да получат много, крадците обърнали шкафовете и си тръгнали с общо 172 лева плячка. През това време баба Данка лежала на съседното легло и се чудела какво се случва.
 
Крадците са опитали да влязат в къщата със стълба, но след като не успели да отворят вратата на терасата, влезли през малко прозорче на кухнята. Прекъснали са телефона, за да не могат възрастните хора да повикат помощ. След като си тръгнали, дядо Иван отишъл при съседите. Синът и снахата пък пристигнали веднага от града, за да помогнат на близките си.
 
В селото живеят едва около 60 души. Те са изплашени и смятат, че крадците не са случайни хора. От полицията заявиха, че вече е образувано досъдебно производство. А на дядо Иван ще му трябва още много време да се успокои. Надява се нападателите му бързо да бъдат заловени и осъдени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Гърция се уточнява етническия произход на престъпниците , след залавянето им се слагат и снимки , същото се прави в САЩ и Испания , вярвам че и в останалите нормални бели държави е така , в България кой и защо крие , защо журналистите спестяват тия факти ? В името на етническия мир ??? Какъв етнически мир , да влизав в дома на стари хора да ги режеш за 170 лева ??? Това е вече всекидневие , защо криете "журналисти" ???
47
1
 
2
 
! Отговори
МИЗЕРИЯ преди 8 години
Надали от хубаво да са го обрали пенсионера..Всичко в тая държава е обърнато с краката нагоре..Сиромах човек-жив дявол
46
0
 
1
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Моля издатели и печатари, правете я тая книжка със заглавие "Конституция ... и т.н., от понежна хартия! То там, вътре из нея, има чл.4 ал.2, има чл.17 ал.4, има чл. 33 ал.1 ..... И защо ги има? Да си чешат езиците парламентаристите, да си пълнят джобовете адвокати и съдии и т.н., и т.н......Тази/ т.н Конституция / всячески е обезсилена и се обезсилва от същите хора, които са я създали и са длъжни да я спазват!! Издавайте това книжле на хартия, тип "тоалетна" поне ще има някаква полза!
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте отново снимката. Ето този дядо е лицето на съвременна България !
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм си мислила, колко гнусна душа трябва да имаш, да си шеф на РПУ или Областна дирекция на МВР да си бараш тази работа вместо да си организираш състава да смаже всеки посегнал така на възрастни хора. Историятахи опита показват, че 2-3 ноказателни акции и всичко спира. В едно Плевенско село охраната забрани на *** да се движат до лозата. Избиха зъбите на трима и никой не откраднахи една чепка. Защо отива 1милиард за МВР когато няма резултат?
43
2
 
9
 
! Отговори
РУМИ преди 8 години
ЧНОГО ПЛЮЯТ ТОДОР ЖИВКОВ АМА ПРИ НЕГО НЯМАШЕ ТАКАВА ПРЕСТЪПНОСТ ИМАШЕ РЕД И ДИСЦИПЛИНА ДОРИ ВРАТИТЕ НИ СТОЯХА ОТКЛЮЧЕНИ СПОКОЕН ЖИВОТ ЖИВЯХМЕ МНОООООООООООГО ЩЕ ГО ТЪРСИМ АМА НА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СВОБОДИЯ ГЛАД МИЗЕРИЯ
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато правителството на една държава е слабо и безотговорно, единствената мярка е саморазправа. Дивият Запад на Америка се е пооправил с оръжие! Стъпиш ли в частна собственост те разстрелват. Простичко е. Никой нищо не е загубил в чуждата собственост! Според мен такива мерки са необходими при липсата на държавни институции, каквато е ситуацията в България!
41
0
 
5
 
! Отговори
къде си Буда преди 8 години
Крадците...от Топлофикация, тока, водата, горивата, здравеопазването, министерски съвет, президенството, общините, кметовете, лекарствата и т.н. с тях кой ще се заеме Буда? Защо си ни за премиер като става все по-лошо? Какво направи срещу монополите? Колко открадна от всички нас като не можеш и 5 лева да похарчиш от страх да не те гръмнат? Колкото по-дълго стоиш толкова по-лошо става.
40
0
 
11
 
! Отговори
край преди 8 години
Истинат е че на тези в парламента не им пук за нас. Този тормоз над възрастни хора прави всички политици, полицай, цялата държава излишни и даже всички български мъже се оказваме излишни и неспособни да защитим бабите и дядовците ни.
39
0
 
9
 
! Отговори
Единственото решение преди 8 години
До кога ще търпим тия безобразия ? Никой няма да ни помогне ако не си помогнем сами ! Време е за много по-груби закони и присъди. Неприкосновенност на частната собственост. На говедата в парламента не им пука ама нас ни пука. С мирни протести пред парламента не става. Всички пред дворците на министрите и депутатие с паве във всяка ръка.
38
0
 
10
 
! Отговори
край преди 8 години
Държавата е длъжна да СМАЖЕ този вид престъпност. Няма значение как ще стане. Тази престъпност е по гадна от комунизма ако така ще я караме - не ви ща демокрацията не ви искам свободията.
37
0
 
19
 
! Отговори
ген.Луков преди 8 години
Да се разреши свободното носене на оръжие и неприкосновеността на частната собственост.Битовата престъпност ще бъде сведена до нула!Проблемът е че ония "горе"ги е страх.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко това е защото онези дебело..ковци, които реват да се пенсионират пак на 50 год. не вършата никаква работа, а само лапат парите на тези, които ги хранят!
35
2
 
25
 
! Отговори
Алоо!? преди 8 години
Правителството, какво става? Борбата с битовата престъпност беше едно от основните ви предизборни обещания! Затова ви избра Народа, да не мислите, че за нещо друго! Залавяйте се за работа, стига приказки! Иначе ще ви сменяме, ееей!!!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво да се надига народа цялата работа е в икономиката ако работи ще има добър стандарт имали добър стандарт кой ще може да те излъже да гласуваш за тях като знаеш че целта им е лична облага
33
2
 
16
 
! Отговори
:( преди 8 години
Ето ви "демокрация", ето ви "търпимост", ето ви и "хуманност". Не спрете ли да гласувате за доказани *** и национални предатели, България загива.
32
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Животни мръсни само разстрел за такива ***! А до тях по един от БХК че да го защитава
31
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пенсиониране трябва, а уволнение без ниаккви компенсации трябва за дебелите *** в МВР, които нищо не вършат, ама лапат за десетима.
30
1
 
7
 
! Отговори
Толераст преди 8 години
Човешките права са по-важни от някакви си пари!
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова сме малко ... вместо да се пазиме , не се познаваме даже , а пък се мразиме.