За ден: Измамници свиха 22 бона от четирима пенсионери

Настоящите случаи са от Габрово и Димитровград
29 мар 2017 13:15, Красимир Ангелов
15
За ден: Измамници свиха 22 бона от четирима пенсионери
Снимка: Булфото

Две възрастни жени са поредните жертви на телефонни измамници в Димитровград само в рамките на ден, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Те са били подлъгани по схемата "съдействие на полицията" за залавяне на престъпник. Двете жени, на възраст 75 години, са следвали инструкциите на мним служител на реда, според който те участват в акция по залавяне на престъпници.

Първата потърпевша е изхвърлила от терасата на жилищата на бул. "Раковски" 12 000 лева. Живеещата на ул. "Цар Борис" нейна връстница е предала по същия начин чрез хвърляне през балкона на кооперацията сумата от 1810 лева.

И по двата случая са образувани досъдебни производства, а МВР отново съветва при подобни ситуации изложените на риск първо да се консултират с полицейския си инспектор, или да позвънят на тел. 112.

При два подобни случая в Габрово престъпниците взеха за ден 8 300 лева. Жертвите са жена на 65 години и мъж на 72 години са станали жертва на телефонни измами, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Жената и мъжът били заблудени по телефона, че полицията търси съдействие за задържане на телефонни измамници. Жената дала 1300 лева, а мъжът предоставил 7000 лева.
 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само си представете стресът и ужасът, в който живеят тези възрастни хора, докато ги заплашват и тероризират! Забранено им е да споделят с близките си, иначе заплашват да убият и тях, и са предупредени, че ги следят. Този филм на ужасите продължава обикновено няколко дни, докато ги обработят и сринат психически и са сигурни, че непроследимо са им взели всичко. Ужасът не минава сл като вс свърши, защото остава шокът, посттравматичният стрес, страхът терорът да не се повтори и въпросите.
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не се съобщава, че тел. на хората са блокирани. Ако потърпевшият се опита да се обади в полицията или не му работи тел, или онези прихващат разговора и се правят на полицаи. В схемата едните звънят и заплашват възрастните хора (и близките им) с убийство, ако не им дадат спестяванията си. Сл това им звънят други, представящи се за полицаи и под предлог, че искат да заловят терористите и да защият възрастните, ги карат да "съдействат", като дадат парите си. Пък после щели да им ги върнат..
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е На БСП електората и същите ще определят бъдещето на България!!!
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И още може. И още може.
7
0
 
36
 
! Отговори
60 годишен преди 3 години
Нека на мен да се обадят за пари. Приготвил съм изненада.....
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва на всеки един измамен по тази схема да му бъде отнето правото да гласува. Щом по такъв дебилски начин ги лъжат всеки ден, значи не може да различи добро от зло и изключително лесно се поддава на манипулации по телефона, хамо ли по телевизора.
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колко манипулативан новина - 7000 лева в един човек не са чак толкова много пари - ако си продал кола на старо спокойно може да изкараш 5000. но като кажете "20 бона от 4 пенсионери", съзнанието рисува някакив крале, които незаслужено са се обогатявали на гърба на народа.
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде пак с тези опити да се внуши колко са богати българските пенсионери и как нямат нужда да им се вдигат пенсиите- медиинй манипулации. медиите наистина засулжават цензура.
3
4
 
34
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
И при ПТП на зебра и при измамниците 90 % от пострадалите са жени. А Бойко ги слага за президент и министри.Срамота.
2
2
 
45
 
! Отговори
Отврат! преди 3 години
Не е логично в толкова малка държава толкова дълго време да процъфтява този измамнически "бизнес" и да не бъде ликвидиран.
Нужно е само властите да се заемат с това като с приоритетна задача.
Но как да стане това, когато някой гледа на хората с по 40 години трудов стаж като на "кръвопийци", които досаждат с "неправомерно" искане пенсиите им да са достатъчни, за да си платят лекарствата, храната и скромните сметки - нали отопляват само по една стая.
1
2
 
40
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Лъжлива новина. Да се санкционира от СЕМ днес бг.