Спипаха избягал затворник, представил се за брат си

Вчера на обяд той постъпил в бургаско лечебно заведение
Обновена: 18 юни 2017 15:24 | 18 юни 2017 14:24,
18
Спипаха избягал затворник, представил се за брат си
Снимка: архив Reuters

Обявен за издирване с Европейска заповед за арест 56-годишен мъж е бил задържан в резултат на полицейските действия на служители от ОДМВР – Бургас по сигнал на медици.

Вчера около обяд в бургаската кардиохирургия за лечение постъпил мъж, представил се за 62-годишния Симеон от град Мартен, нуждаещ се от спешна операция. Същият заявил, че забравил личната си карта, но бил пациент на болницата преди време, пише "Дарик".

Своевременно мъжът е подготвен за оперативна намеса, като според медицинската документация е установено, че преди две години му е поставен байпас. Кардио-операцията стартирала, но лекарите не открили наличен байпас, което ги усъмнило и довело до алармиране на полицейските служители за това, че вероятно се касае за злоупотреба със самоличност. Все пак операцията приключила успешно, като здравословното състояние на оперирания пациент е стабилизирано.

Полицейските служители осъществили множество оперативно-издирвателни действия, като констатирали, че пациента не е 62-годишния Симеон, а брат му – Георги, 56-годишен, обявен за общодържавно издирване от август 2015 год., когато след домашен отпуск от затвора в Белене, където изтърпявал присъда за извършени измами, не се завърнал.
Вероятно използвайки поразителната прилика с брат си, Георги решил да се подложи на сърдечна операция в същата клиника, в която преди години помогнали на 62-годишния Симеон, разчитайки че разходите ще се начислят на здравноосигурения му роднина.

Издирваният Георги е приведен в бургаския затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
74487 преди 6 години
Тая схема с отпуските докога ще я прилагаме? *** закон.
12
1
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Направо е страшно.Как така ги пускат в отпуск и после не ги намират.Имам чувството,че после забравят за тях.Общодържавно издирване...и накрая си посещава болнично заведение.Като онзи ***,който е трябвало да лежи в затвора,а вместо това отне живота на младо и красиво момиче.Колко ли такива се разкарват и минават на метри от нас.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не бяха махнали пръстовия отпечатък на Москов, тоя щяха да го хванат още на входа на болницата. Личната си карта можеш да забравиш, но отпечатъците си никога :-D
10
0
 
5
 
! Отговори
кк преди 6 години
Това болница ''Дева Мария'' ли е?Бургас - най-мафиотския град в България.
9
0
 
7
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
...Този, който е писал статията, явно пропуска много факти и цялата история звучи налудничаво. А ако всичко е така, както го е описал - майка и жална на милата ни татковина...
8
0
 
3
 
! Отговори
минавам преди 6 години
Ахмак човек,и вързано куче го хапе.
7
0
 
2
 
! Отговори
омг преди 6 години
и това ме замисля....Как кореспондира медицинската етика и връзката и с полицията....Пръстовите отпечатъци в болниците и компютърните масиви в полицията, данъчното и ...рекламните агенции.както и да е...
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега и здравната каса трябва да се поинтересува как така се прави операция на човек без документи. Съмнявам се че даже и изследвания са му направили в бързината да се облажат от значителните суми, които плаща касата за сърдечни операции. Даже ако му бяха пуснали едно елементарно изследване за кръвна група, което е задължително, щеше да се разбере, че това не е този, за който се представя.
5
0
 
17
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Нещо измислено имаБез ЛКБез направление от ЛЛБез изследвания.....Влиза някакъв ....от вратата и на масата.Кардиооперация
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стивън Кинг ми изглежда ,като Мики Маус !))))
3
0
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Егати затвора пускат ги в отпуск!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за медици оперират пациент без да знаят кой е също като в МВР само пара да пада???
1
0
 
18
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Шок... И кой в крайна сметка ще плати ?