Биткойн ферми крали ток равен на използвания от Кюстендил

Намирали се в сгради на бившата фабрика за обувки
35
Биткойн ферми крали ток равен на използвания от Кюстендил

ЧЕЗ Разпределение България разкри нагли кражби на електроенергия в град Кюстендил, без прецедент в историята на дружеството по своите мащаб и дързост.  Злоупотребата е разкрита на 11 август от екип на дружеството, извършвал проверки за кражби на електроенергия в гр. Кюстендил.

Установените нарушения са в ДАП-Кюстендил и в сгради на бившата фабрика за обувки, намираща се в северната промишлена зона, съобщиха от дружеството.

При проверките са открити незаконно включени кабели средно и ниско напрежение към електроразпределителната мрежа, които са захранвали големи биткойн ферми. По първоначални изчисления дружеството е претърпяло огромни загуби на електрическа енергия, равни приблизително на месечното потребление на всички клиенти в гр. Кюстендил.

ЧЕЗ Разпределение изказва благодарност към органите на МВР, гр. Кюстендил, за своевременната реакция при разкритието на случая.

За ефективната борба с кражбите, всички екипи в ЧЕЗ Разпределение  използват нови уреди и методологии за изчисляване на загубите по мрежата, които ги насочват към конкретни точки, в които да търсят незаконни присъединявания. Тази година дружеството увеличи двойно проверките за кражби на електроенергия, като усилията на екипите дават резултат.
 


35
Още по темата: КюстендилтокЧЕЗкражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Долни заплатаджйи преди 3 месеца
Полицията във Кюстендил са супер пнусни типове и редовно нарушават правата на който им попадне
29
3
 
8
 
! Отговори
Уууу преди 3 месеца
Никога няма да разбера, защо когато ел-разпределението беше държавно, не им се позволяваше да вкарват кражбите в сметките на всички плащащи и трупаха загуби? А сега може, защото са частни фирми и трябвало да имат печалба, защото ако нямат ще останем без ток едва ли не! Ако случайно осъдят крадеца и плати, ВРЪЩАТ ли се взетите пари, във вид на намалени сметки? Сигурно съм *** и не разбирам, де..
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали държавата конфискува малко над 200000 биткоина по 12000$ настояща цена прави около 2,5 милиарда долара. Къде отидеха тия пари?
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия са аматьори щом са ги хванали, професионалистите крадът с години и дори и да ги хванат няма един осъден. Това е България.
26
2
 
7
 
! Отговори
До stiling преди 3 месеца
Ами точно така, тъй като няма никакъв контрол. Нали за това се бориме, най-накрая прокуратурата да заработи и да си заслужи парите, които им плащаме.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нещо не се връзва
Кюстендил население 40000 човека или около 12000 домакинства,при средна месечна консумация 400-500 киловата на месец,това прави около 5000000 киловата месечно потребление на града и това е ако не сме включили и промишлената консумация!При новите технически решения за отчитане на Ел-консумация просто няма как да се случи такова нещо!
А между другото с това количество електроенергия тия би трябвало да са "изкопани" близо 300 биткойна!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спомням си 2009-та (да,преди 11 годинки) един руснак как си беше наредил сървърите (тогава се копаеше с радеон видео карти) на едни дървени стелажи и се оплакваше,че му бил скъп тока (биткойна беше няколко $ и имаше спекулации,че щял да стане $100...)
23
0
 
4
 
! Отговори
Чудо! преди 3 месеца
- Изкрали ток колкото цял Кюстендил?! Те тия от толкова копане трябва да са пробили Земята!
22
1
 
21
 
! Отговори
stiling преди 3 месеца
Това сме ние българите, всеки гледа да открадне нещо и да направи далавера, да е тарикат и хитрец.Я да открадне ток, я да шунтира водомера и да полива градината, я да открадне топлоенергия със уж свалените радиатори от съседите,я нафтичка от служебното возило.И това го смята за нещо съвсем нормално щото уж краде по-малко, по социалистически, за всеки по малко, ама на далевра да е.Обаче когато политиците крадат ВОЙ ДО НЕБЕСАТА ЩОТО КРАДЯЛИ МНОГО.МАЛКО МОЖЕ ВСИЧКИ,МНОГО НИКОЙ НЕ МОЖЕ! ЛОШ МАТЕРИАЛ
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
с а п у н! Защо сте казали на компютъра,че е *** дума?Или той не разбира подтекста?!Като не знаете как не правете глупости!!!!
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На всяка май на по един *** да раздаде Бойко,върцан на врата в бинт и където идат да си мият ръцете.Тия в Пловдив много мръсни бееее!Мийте се беее!!!!!
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво стана с ония биткойнти дето Баце ги секвестира уж от контрабанда?
18
5
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Сигурно са на лица близки до Мая Манолова...
Комунистите знаят най-добре как да крадат.
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом при двойни загуби тия от ЧЕЗ не се усещат че ги крадат, направо ги закривайте цялото Енерго - Кюстендил. Никаква работа не вършат. Пак на нашите сметки ще го напишат тоя ток.
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ахмаци, да ги бяхте свързали тия ферми в махалата, никой нямаше да ви търси. Щяха да ги пишат загуби по трасето и да ги разпределят на редовните платци.
15
0
 
14
 
! Отговори
Алеко, но не калеко преди 3 месеца
До Бай Ганьо

"Оставка На Народа!" - пич, разсмя ме от сърце! Жив и здрав да си!
14
5
 
22
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 месеца
Обикновено не пускам политически коментари в неполитически новини, но сега е тематично.
Българинът краде, ама не иска да го крадат политиците? Първо бъдете морални хора, пък после имайте претенции към политиците.
#ОставкаНаНарода ;)
13
1
 
19
 
! Отговори
sofeto преди 3 месеца
Българите сме генетично родени крадци във всяка една политикономическа формация от съвременната ни историята!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Държавните биткойн ферми ще правят пари през нощта.

АЕЦ Белене е нужна на държавата.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бизнесмените инвестират във високи технологии. Закриха фабриките за обувки, разкриха биткойн ферми.

Бизнесмените ще са същите от бокклучената мафия. Те са едни и същи по всички далавери и кражби.