Брутална агресия между ученици в Пловдив, няколко деца са ранени

Конфликтът заради непоносимост към хора с различна сексуална ориентация
58
Брутална агресия между ученици в Пловдив, няколко деца са ранени
Снимка: Pixabay

Агресия между ученици в центъра на Пловдив. Няколко деца са с леки наранявания след размяна на удари, ритници и замеряне с яйца. Наложила се е и намесата на полицията, за да се предотвратят по-сериозни инциденти. В основата на конфликта се оказа непоносимост към хора с различна сексуална ориентация.

В неделя следобед група ученици минава през централните улици на Пловдив с хомофобски викове. От други видеа, качени в интернет, се вижда как младежите се отправят към градската градина и започват да целят с яйца и брашно свои връстници. Напрежението ескалира в словестна и физическа саморазправа.

Георги е момчето, което първо разпространява видео от случилото се в социалните мрежи. Именно там, по думите му, дни по-рано е станала организацията.

„В социалните медии беше пълно със закани, с постове, със задраскани знамена за обратните и писаха нещо от сорта на, че в неделя се събират, за да ги изгонят от градска градина. Повечето са такива, които тренират някакви бойни спортове, хора, които се водят хомофоби”, разказа той пред Нова тв.

„Срещу нас тръгнаха момчето, което организира цялата тази идея и другите момчета, които бяха над 30 години. Като ни видяха нас1 първо казаха: “Не, тези не са гейове, тях ги оставете”. Но имаше едно момиче с нас. Тя просто беше с къса коса и нищо друго, те съдят по външния вид”, разказа тя.

Момичетата се опитват да защитят приятелката си. „След като видяха, че застанахме пред нея, за да я защитаваме, започнаха и нас да ни плюят и да ни целят с яйца. После всичко премина към бой и започнаха да ритат някои от момичетата”, каза още момичето.

В Instagram се появиха и снимки, на които се виждат деца с рани и синини по телата. Георги осъжда действията на връстниците си.

„От малък ми е много тъжно да виждам такива неща, защото аз не мисля, че хората трябва да се мразят. Всички сме равни, не разделям хората”, казва той.

От прокуратурата съобщиха, че са започнали проверка, която да установи кои са участниците и свидетелите на сблъсъците.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затварят училищата след 4 клас и учат само задочно. И без това само се бият и не учат нищо.
23
0
 
4
 
! Отговори
blqblq преди 1 месец
до 18 и защо да не са равни мъжете и жените,просто се интересуват от различни неща има кофти жени и мъже и готини жени и мъже
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко не разбрах какви са тия деца-ученици по на 30 години...
21
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо са тръгнали да бият хора с тежки психични проблеми? Тези объркани хора трябва да се лекуват с месеци в психиатрии, а не да се бият!
20
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми абсолютно нормално... Всеки нормален човек мрази педигрипалите!
19
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си сексуално привлечен към своя пол е неестествено, но го приемаме и не пречим на хората, изпитващи такова влечение. Да те отблъсква хомосексуалността е естествено, но не го приемаме, и в медиите се пише, сякаш това е извратеното и странното.
18
11
 
21
 
! Отговори
Нормално преди 1 месец
Никой не ги обича!
Ако бях като тях, щеше да ме е срам и да се крия, а те се гордеят с болестта си!
Извратен свят.
17
5
 
10
 
! Отговори
Тайна преди 1 месец
Май авторът на коментар номер 7 хич не е разбрал случката, не знам от къде ги извади тия оргии като момичетата просто са си седели. Или дори самото съществуване на каквато и да е вероятност за хомосексуални наклонности у хора трябва да се наказва с подобни прояви?
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хомофоб не е същото като мизантроп. Може да сме хомосексуалофоби, но не сме мизантропи. Още повече пък мизогини.
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що да не ги вземат и тези девойки в казармата? Нали всички сме РАВНИ? Нали мъжете и жените са еднакви и РАВНИ? Казарма за мъже и казарма за жени ПОРАВНО. Или равни когато е изгодно, иначе не?
14
6
 
21
 
! Отговори
blqblq преди 1 месец
до 6 защо да връщат казармата и какво общо има?В същата градинка минах преди около година и някакви две момичета татуирани отгоре до долу се целуваха най провокативно на една пейка,за да покажат колко са печени или наистина колко много се обичат та не могат и един час без да се целуват,а на 10 метра от тях имаше 20 деца явно от някаква детска градина които си играеха.Тези двете ще ги вземат ли в казармата?
13
9
 
19
 
! Отговори
Мики преди 1 месец
Не,не сме равни.МЪЖ И ЖЕНА .Това е .Всичко останало е грях спрямо природата и човечеството .
12
0
 
4
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 месец
Нищо не разбрах! Голям бой ще е било!
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От цялата работа разбрах, че НПО-тата използват ученици за ЛГБТ пропаганда.
10
3
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА МРАЗИ КОЛКОТО СИ ХОРА ИСКА НО ЗАПОЧНЕ ЛИ ДА УПОТРЕБЯВА ФИЗИЧЕСКО НАСИЛИЕ БЕЗ ТОЙ ДА Е БИЛ НАСИЛЕН ФИЗИЧЕСКИ ВЕЧЕ НЕЩАТА СА ЗА РАЙОННОТО!
9
2
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
И ПО ЗЛЕ ЩЕ СТАВА!!!

КОГАТО ЖИВЕЕШ В НЕНОРМАЛНО ВРЕМЕ КАТО СЕГА НАПРЕЖЕНИЕТО СЕ ПОКАЧВА!!!
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много искам да разбера, "хомофоб" някаква диагноза ли е вече, или престъпление, или какво? Едно съвсем естествено и нормално усещане се описва като нещо негативно?
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"хора, които се водят хомофоби”"
-----------------------------

От текста разбрах, че хомофилите имали специални списъци, където водели на отчет хомофобите. Или трениращите някакви бойни спортове са задължително хомофоби?
6
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Будни и съвестни граждани, градската градина и парковете не са място за сексуални оргии и наркомани. Нищо хомофобско няма да искаш да живееш в едно нормално общество Гейовете да се научат къде може да се прави секс и къде не може на обществени места.
5
15
 
18
 
! Отговори
Ето затова преди 1 месец
Връщайте казармата.