Хванаха 164 000 таблетки от пет вида лекарства на Дунав мост 2

Те са класифицирани като в наркотични
5 юли 2022 19:20, Анисия Иванова
3
Хванаха 164 000 таблетки от пет вида лекарства на Дунав мост 2
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха над 164 000 таблетки от пет вида лекарства, включени в специален списък, в района на Дунав мост 2, съобщиха от Агенция "Митници".

На 21 юни около 14:00 часа митническите инспектори от сектор „Борба с наркотрафика – Лом“ в ТД Митница Русе спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил чужда регистрация. Шофьорът заявил, че превозва лекарства за Западна Европа и представил транспортни документи и опис, но без подробно описание на медикаментите.

При щателна проверка митническите служители установили, че товарът е от пет различни вида лекарства, съдържащи  активни вещества, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

Лекарствата са с опаковки за сръбския и европейския пазар и представляват 7959 кутии с общо 164 710 таблетки. Към момента на проверката и в хода на последващите действия не е представено разрешение за търговия с лекарства, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични в рамките на ЕС.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Русе под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Ко? Не! преди 1 месец
ХАХАХАХАХХАХА За пръв път виждам новина за Дунав Мост 2 откакто простото се изцепи че ще го строи! Явно е имало забрана за да не става дума и явно вече наистина ще пада щом не му бръснат забраните ! Чао просто Чао Киро
2
4
 
4
 
! Отговори
Киро дължи пари! преди 1 месец
Киро на бензиностанцията ме пратиха да си търся отстъпката която обещахте от 1-ви юли от теб! Върни ми парите крадец и лъжец!
1
2
 
3
 
! Отговори
строя Дунав Мост 2 преди 1 месец
Ехааааааааааа. Той кога го построи Киро ! Преди 3 месеца обеща че ще го строи, вече ловите пратки там! Браво!!!