ЕК представя първия си доклад за корупцията в страните от ЕС

Тя ощетява евроикономиката със 120 млрд. евро годишно
3 фев 2014 08:49, Елка Василева
1
ЕК представя първия си доклад за корупцията в страните от ЕС
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия ще представи днес първия си доклад за корупцията в 28-те страни от Евросъюза, предаде БНР. Негативният й ефект върху европейската икономика се оценява на 120 милиарда евро годишно.

Според оценките на Еврокомисията въпреки законодателните и политически инициативи резултатите от антикорупционните мерки в Европейския съюз остават като цяло незадоволителни.

В документа ще бъде описана ситуацията в отделните държави, най-ясно изразените проблеми във всяка от тях, както и кои политически мерки дават резултати. Отделна глава ще бъде посветена на корупционните практики в обществените поръчки.

Според предварителните информации Европейската комисия няма да прави класация на отделните страни, но ще представи заедно с доклада и две актуални проучвания на Евробарометър. Едното от тях ще е за усещането на гражданите за нивото на корупция, другото - за това как го определят бизнес средите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: корупцияесек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Дръжте го крадеца преди 10 години
"Тя ощетява евроикономиката със 120 млрд. евро годишно"А някой питал ли е Европейската Комисия с чии пари се е създала. Питал ли ги е: откъде техните страни са взели толкова пари или предшестващите ги държави.Как са живели нашите деди и как са живели техните и на чии гръб ги имат ?Комисари, емисари много хора от целият свят знаят за истината как сте ги "взели" или да кажа ПРИДОБИЛИ.За българите в по-скоро време биха могли да си го обяснят със Ньоиския "мирен" "договор".