Шотландия се загрижи за износа на уиски след Brexit

Печели от това 4 милиарда лири на година, дава работа на 20 000
13
Шотландия се загрижи за износа на уиски след Brexit
Снимка: Reuters, архив

Шотландското правителство настоя пред Лондон да гарантира на законодателно равнище защитата на износа на шотландско уиски след излизането на Великобритания от Европейския съюз, предаде БТА като цитира ТАСС и Прес Асошиейшън.

 "Уискито е продукт, чийто износ носи на Шотландия по 4 милиарда лири (5,25 млрд. долара) годишно. Много важно е да запазим надеждната правна защита в тази област, затова и поисках от британското правителство разяснения дали въпросът ще присъства в преговорите при визитата на министъра на международната търговия Лиам Фокс в САЩ", каза шотландският министър на икономиката Кит Браун.

Производството на уиски осигурява работа на около 20 000 души, подчерта министърът.

Браун отбеляза, че е недопустимо британският кабинет да разглежда търговски сделки, които застрашават ценността и репутацията на шотландските продукти. Настоявам също сегашните европейски нормативни изисквания да бъдат гарантирани и след Брекзита, каза той.

Трябва да сме сигурни, че всякакви бъдещи споразумения ще бъдат полезни за Шотландия и няма да застрашават източниците за съществуване на нашите фермери и производители, допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е няма страшно, в Близкия Изток и Африка е демокрация и ще внасят и пият колкото им душа иска. Само трябва да намерят ходжи промоутъри е ей ти един необятен пазар без акцизи.
11
1
 
5
 
! Отговори
любител преди 6 години
да сварят повече! докато отлежи не се знае кво ша стаа?
10
1
 
9
 
! Отговори
скочЪ преди 6 години
Шотландците ги пиши бегАли от Кралицата до 2-3 години. Сериозни хора са те не като Жеймс Бонд :)
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ли знаете Ц. ЧОКОВ КАТО СЕ ОТЧИТАШЕ КЬДЕТО ТРЯБВА МОЖЕШЕ ДА Е ПРОИДВОДИТЕЛ. Спрели влезна в затвора. ТОВА СЕ КАЗВА ДЕМОКРАЦИЯ ПО БЪЛГАРСКИ ПО РУСКИ МОДЕЛ.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Врачанлии са около 20 000 които правят пущиняка /раиииката/ непозволрно.И си го попииват./без право на износ/ в домашна среда.. КАТО ГИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН МОЖЕ И ДА ИМ РАЗРЕШАТ ОФИЦИАОНО , А *** ЗНАЕЛИ СЕ?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Ами те мислеха при това правилно! Е сега че брексита не изнася на някои неинтегрирани нашенци за англичаните не е от голямо значение! Като гледам България я е по-еня отколкото Англия за този пуст брексит! Чвно има защо!:((((((()))))))
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давашли на местната мафия / свързаните с власта/ ппечалбата си . ЩЕ ИМАШ ПРАВО ДА ПРАВИШ. Но после ти писва и напускаш играта. Така до седващите избори. И от избори на избори живота минава.
5
2
 
12
 
! Отговори
Шотландска ракия преди 6 години
Да са мислили повече политиците които агитираха за референдум, и избирателите които гласувха "за" Брекзита. Възможно е обаче да успеят частично да компенсират загубите от износа на шотландска ракия с увеличаване на вътрешното потребление, тъй като голяма част от населението може да се алкохолизира заради невъзможността психологически да преодолее последиците от Брекзита (загуба на работни места, обедняване и т.н.)
4
3
 
28
 
! Отговори
частен казанджия преди 6 години
Шотландия е с население колко Бг. И 20 000 души правят 5 милярда $
3
5
 
15
 
! Отговори
У нас има преди 6 години
Нагли престъпници менкани на власт в София създадоха страхови неврози в селата където почти няма хора. Посегнаха на най ценното на едвам оцеляващите жители уредите за производство на семейни живителни лечебни течности..Същите нагли престъпници произвеждат милиони литри фалшив алкохол в тайни фабрики..НА пазара има в момента предимно нарочно отровена бира..
2
2
 
11
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
Това е ЦЕННА НЕЗАМЕНИМА ЛЕЧЕБНА НАПИТКА.. Създадена е специално за лечение.Обезпечава информация на живите хора за света около нас от последните десетки години..ТАкива лечебни над 42 градусови напитки са много ценни ..
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА СТЕ МИСЛИЛИ КОГАТО ГЛАСУВАХТЕ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ!!!ЛОШОТО Е, ЧЕ И СЛЕД 5 ГОДИНИ ПАК ЩЕ СТЕ В ЕВРОСЪЮЗА!!!!!ГЛАСУВА СЕ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ :D А ОЩЕ НЕ СЕ Е ДОРИ ПОЧНАЛО С ПРОЦЕДУРАТА :DЯВНО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ИЗЛЕЗЕ А АЗ ПЪК ИСКАМ ЧАС ПО-СКОРО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ГЪРЦИЯ ДА СЕ МАХНАТ!!!!!!!!!!!!!!АКО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ГЪРЦИЯ СЕ МАХНАТ ТО ЕВРОТО ЩЕ СЕ КАЧИ С 20% МИНИМУМ И ЩЕ СТАНЕ НАЙ-СТАБИЛНАТА ВАЛУТА НА СВЕТА!