Ковачев: Няма връзка между теча в НАП и работата на Габриел

Ресор "Киберсигурност" е важен и ориентиран към бъдещето
30 авг 2019 11:09,
32
Ковачев: Няма връзка между теча в НАП и работата на Габриел
Снимка: БулФото

Ние имаме добър комисар, който е доказал, че работи добре. Киберсигурността и въобще дигиталната тема, която е изключително важна и ориентирана към бъдещето, и няма никаква връзка между това, което се случи в България, свързано с изтичането на данните от НАП и ресора на българския еврокомисар. Това каза пред БНР българският евродепутат Андрей Ковачев по повод заявката на премиера Бойко Борисов, че страната ни иска да получи ресор "Киберсигурност" в следващата Европейска комисия.

Още по темата

По думите му такива течове се случват във всяка страна и припомни, че дори данни от германския парламент са били хакнати преди време.

Съставът на новата Еврокомисия и българският ресор в него трябва да станат ясни следващия месец. Според Ковачев България и Източна Европа трябва да бъдат критични към работата на Еврокомисията, след като регионът не получи нито един висок пост в Европейския съюз. Той изброи и приоритетите на страната ни.

"Сега приоритетите за България - разбира се, че многогодишната финансовата рамка трябва да бъде приета и да има достатъчно средства за всички политики, свързани с кохезионната политика, инфраструктура, околна среда, конкуретоспособност на българската икономика, развитие на нашите региони, младежки политики, сигурността, миграцията, опазването на външните граници", категоричен е той.

Според него обаче пред новият шеф на ЕК стои сложна и тежка задача - да намери баланс и да се вслуша във всички приоритети на всички страни членки и да може следвщата ЕК да отразява най-добре желанието на страните от ЕС, но и на целия ЕС по всички теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Оксиморон преди 4 години
Ковачев, как ви хрумна, че една завършила "френска филология" жена разбира от киберсигурност? Та в ПУ не учат като задължителни дисциплини КСТ, Сигурност на информационни масиви и Киберсигурност. Това се учи в цял факултет на ТУ, ФМФ, Библиотекарския университет. Престанете да говорите глупости. Тази работа не е като "оная"!
30
0
 
2
 
! Отговори
Ед преди 4 години
Този комунист искаше да сменя името на един български град !Аман от ***.
29
0
 
4
 
! Отговори
Чук преди 4 години
То не че Ковачев има връзка с главния мозък де)))))
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изложили сме се навсякъде в западна Европа. Сега и със сертификата по испански на новото аташе или там каквото звание са му лепмали.Абсолютни лайййнннарци ни оправляват сега както и преди!!!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ковачев: Няма връзка между теча в НАП и работата на ГабриелЕстествено, че няма. Гореспоменатата работи в съвсем друга област (не е много за споменаване)!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние имаме добър комисар, който е доказал, че работи добре.....А какви са и познанията откъм кибер сигурност? Познавам една лекла която копа много добре но от киберсигурност си няма понятие.
25
0
 
5
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Като се родило детето, Гаргамел казал: - Не, не може аз да съм бащата. Виж къв врат има?!
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашият комисар по киберсигурност не ни предпази. изтекоха ни данните на 5 милиона граждани. Трябва ни нов комисар, който да ни пази от лошите хакери. Този Гаргамел се провали.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербаджиите никога нямат връзка с гафовете, допускани перманентно от самите тях. Това ми напомня на интервю с една ромка, която буквално не знаеше какво е България и каза, че "не участва в България". Та и гробчетата така - крадат, мажат, оливат се всеки ден от наглост и некадърност, ама изплуват чисти, ни лук яли, ни лук мирисали.
22
1
 
12
 
! Отговори
жирафче преди 4 години
А пък Белгия спря преноса на данни и пари за България заради НАП - кашата е пълна!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те от ГЕРБ никога не са виновни
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе..да виновна е чистачката в НАП,не са виновни ама изобщо комисари по киберсигурност,финансов министър,началник НАП...виновно е времето дето пече по обяд и земята дето се върти!
19
2
 
8
 
! Отговори
Ентеро ши ни изтепъ преди 4 години
ако да е жиръфкиня,на курема треа да има биологическа турбъ в която най вероятно може с висока степен на реално и неуловимо прокритие да пренася млекопитаещи терористи,които прекарани през ренгеновия контрол и оставени зад компутерите у всека стая,да бъдат активирани в най-подходящия момент,за което тежки основателнисъмнения за угроза от внедряване на био-ячейки-дер ла фон шпионажен структрарлес теролизто които жадни,гладни и онова третото недо(три букви)но ще чакат Джендъриела да натисне ENTЪR
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ББ разбрахме с какво ИМА връзка Комисарката. Със земеделието не е, защото там, според него, парите са точно разпределени и няма никаква свобода (за крадене). Не е такъв случаят с дигитализацията и киберсигурността. Там МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ! Може 20 години да харчиш пари за електронно правителство, без да го направиш! Схемата е проверена и работи!
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колкто до Жиръфкинята, мъ толк ли нема некой пластичен хирург-вертикалия, да одмълзе 3-4 сантим от врато-гушевата структура и премахне поне два от т.н. прешелни-удължители че тва мяза на ич нещо нормално
16
19
 
3
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Еврокомисар Мария Габриелова не отговаря за киберсигурността, а само за технологиите и за интернет. От там нататък, виновни са престъпниците, които се опитват да крадат лични данни за да цапат по управата ни. Нека Ковачев да повтори за да разбере народа, че и народа е отговорен за опазването на данните си.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом ББ и компания никога нямат нищо общо с това, което се случва в държавата, значи мястото им е извън нея.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако се каже, че тва нещо се разкрива като следовател, следователка и следоджендерас-резбиец, надали некой ще повярва
13
0
 
22
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Мария Габриел.... Имаше нещо там... Снаха на еди кой си "голям" в ЕвросъюзаКакто казваха навремето" - Ела девойче, да видиме на кой клон, че ви туриме да работите"Тази уфсъ - разбира от киберсигурност... Колкото cвиня от кладенчова вода.Тя не е сама - Урсула беше военен министър на Германия... Сега е шефка в Евросъюза...Не е квалификацията важна, а връзките
12
1
 
21
 
! Отговори
алекс преди 4 години
това че тая Габриел е гледала Терминатор като малка не я прави експерт по киберсигурност