Великобритания с по-гъвкави мерки за внос на стоки от ЕС

Страната се подготвя за Brexit без сделка през юли
13 юни 2020 01:00, Петя Славова
6
Великобритания с по-гъвкави мерки за внос на стоки от ЕС
Снимка: БГНЕС

Очаква се правителството на Великобритания да приложи по-гъвкави и не толкова строги гранични проверки спрямо вноса на стоки от ЕС, отколкото първоначално беше планирало, след приключване на преходния период за Brexit в края на тази година.

Още по темата

Стъпката, която се очаква да бъде официално обявена преди ускоряването на подготовката за  Brexit без сделка през юли, представлява рязък обрат от февруари, когато Майкъл Гоув оповести, че стоките, издаващи от Европа, ще бъдат подложени на пълни проверки.

За новите правила съобщи в. "Файненшъл Таймс". Според изданието министрите са се отказали от плановете за въвеждане на пълни проверки след натиск от страна на бизнеса след икономическите щети, нанесени от COVID-19, предаде БГНЕС.

Правителствен източник заяви пред BBC, че министрите признават влиянието на вируса върху бизнеса и затова прагматизмът и гъвкавостта върху вноса имат смисъл – „да се помогне на бизнеса той да се приспособи към промените“, които сега са неизбежни.

Проверките на износа за ЕС ще бъдат определени от Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Англичаните ще са 1000 пъти по-добре от българските хронични ганнююве и говнюювее, Винаги!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правят същото което всички държави на които им се налага да внасят много повече от колкото изнасят - високи мита за готови стоки и ниски за части- като така се надяват да запазят заводите , същота прави Раша- високи мита за автомобили, за да принудят всички да имат заводи на тяхна територия
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не приложат гъвкави мерки и не действат по бързо какво ще ядът тия ***.и? Без Европа им е спукана работата. Я да опитат да докарат храна от Америка за 65 милиона население. Всичко внасят а и в Англия разчитат на имигранти за да им отгледат храна. Те са неспособни за носят два картофа