Споразумението за търговия между ЕС и Виетнам влиза в сила

Износът на ЕС за Виетнам ще се облага с по-малки мита
31 юли 2020 21:00, Павел Гълъбов
15
Споразумението за търговия между ЕС и Виетнам влиза в сила
Снимка: БГНЕС

От 1 август износът на ЕС за Виетнам ще се облага с по-малки мита. Това е непосредственият ефект от влизането в сила на споразумението за търговия между ЕС и Виетнам, с което в крайна сметка ще се премахнат митата върху 99 % от всички стоки, с които двете страни търгуват помежду си, съобщават от пресцентъра на ЕК.

Още по темата

Европейските дружества по-лесно ще осъществяват стопанска дейност във Виетнам: те вече ще могат да инвестират и да кандидатстват за обществени поръчки в условия на равнопоставеност с местните конкуренти.

Съгласно новото споразумение икономическите ползи вървят ръка за ръка с гаранциите за спазването на трудовите права, опазването на околната среда и съблюдаването на Парижкото споразумение относно изменението на климата, благодарение на категорични, правно обвързващи и подлежащи на изпълнение ангажименти относно устойчивото развитие.

Споразумението между ЕС и Виетнам е най-всеобхватното търговско споразумение, сключвано някога между ЕС и развиваща се страна. В него изцяло се отчитат потребностите на Виетнам по отношение на развитието, като на страната се предоставя по-дълъг срок, а именно 10 години, за премахване на митата за вноса от ЕС.


15
Още от Коли
Каква кола можете да си купите за 1000 лева в САЩ и в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
3
 
! Отговори
Българин Будист преди 1 седмица
От Хасково съм и не работя. Никога не съм напускал България понеже нямам пари. Иначе ми се иска да пътувам постоянно до Тайланд, Камбодиа, Лаос, Видетнам, Индонезия и да се кланям на нискочелите жълтури..... не обичам змии, но ще ги ям ако се налага
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Едно време да купиш азиатско освен японско беше немислимо и повод за брутална гавра.Тва да купиш китайско ти се смееха колко си убит.Китай беше символ на кражби като панасоаник и ментета.Нокиите бяха мейд ин Еспо Финланд Запада произвеждаше яко дори дънките всичко беше ЮСА Итали и тн.Тия днешните младежи даже не знаят къде се намират всички са с чайна виетнам тайланд пълни клоуни.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
аа нали са комунисти бре що така
4
5
 
2
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 1 седмица
аааа да още един пирон във китайския ковчег ,ама същия филм ,нереално ниски цени на разните му там светещи пласмаски за нас,
а за виетнамецо 3 долара на седмица ,съответно той почва да яде прилепи,броненосци ,плъхове....
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За чии са ни тези питеци?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интересно.
1
4
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 1 седмица
Браво!