Унгария започна да ваксинира тийнейджърите между 16 г. и 18 г.

Тя е първата държава в ЕС, която имунизира юноши
Обновена: 14 май 2021 15:20 | 14 май 2021 15:16, Нели Христова
54
Унгария започна да ваксинира тийнейджърите между 16 г. и 18 г.
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Унгария Виктор Орбан обяви ,че тийнейджъри на възраст между 16 и 18 години ще могат да получат ваксината на "Пфайзер". Повече от 90 000 непълнолетни вече са се регистрирали, като е необходимо родителско разрешение, съобщава Евронюз.

17-годишният Тамас Сефер е решил да се ваксинира, за да защити семейството си, тъй като вярва, че това може да е пътят към „нормален“ живот:

"Очаквам с нетърпение да получа ваксината. Когато за първи път беше обявено, че моята възрастова група може да бъде ваксинирана, се поколебах..., но няколко седмици преди да започнат официално ваксините, знаех, че да, трябва да се ваксинирам."

Вирусът не е безразличен към младите хора, според вирусолога Миклош Русвай. Симптомите на COVID често се появяват месеци след прекарване на инфекцията, поради което Русвай казва, че е важно по-младите хора да получават ваксината.

"6 до 11-годишните вече се ваксинират в пилотни групи. Вярвам, че до есента, когато започва следващата учебна година, всички деца в училищна възраст ще могат да ходят на училище ваксинирани", уверен е Русвай.

Досега почти 4,5 милиона души от 9,7 милиона жители на Унгария са получили първата си доза ваксина. Страната разполага с шест вида препарати - освен четирите одобрени от ЕС, имунизация може да се направи с руската и китайската ваксини.

 


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** *** - ***.***
24
1
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 1 месец
Самата истина! Геноцид по всевъзможен начин! Време е Бог да им даде заслуженото!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направо да ги кастрира!
22
2
 
22
 
! Отговори
Просвета Културкова преди 1 месец
Удивителен замисъл за ограничаване популацията на човеците:1. Джендъра е най-добрия човек;2. Изпедяване "на демократичните култури";3. Виртуализация на секса;4. Назобване с КОйВИД;5. Страх, отчуждение, дистанциониране, изкореняване на култура и човещина;6. Спасителите "измислят" панацея-масово ваксиниране;7. Ваксини за старите-кой устиска е добре;8. Ваксина за младите-СТЕРИЛИТЕТ!Така бавно и полека, Земята олекна с милиарди човека...
21
1
 
19
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 1 месец
Не вярвам на тази статия! Всичко в нея изглежда фалшиво. Защо вместо този младеж да се ваксинира, за да предпазел бабите и дядовците си, не се ваксинират те????Предполагам че в Унгария просто е разрешено ваксинирането на тази възрастова група, при случаи със здравословни проблеми. И толкова. А журналистите са съшили тази смешна пропаганда с бели конци и платени актьори.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ма какво е това бързане, какво е това безумие. В някаква паника изпадна цяла Европа и това ще ни доведе до лоши дни. Възрастните и хронично болни - добре застрашени са от тежки усложнения от вируса, има някакъв премерен риск, но децата защо....?
19
6
 
1
 
! Отговори
Гредоред преди 1 месец
Българинът е стар, мъдър и умен народ.... ама видиш ли не попаднал на управници! Пусти гиди тояги - всичко знаем, всичко можем, особено кога изсуем гумените *** на стелката и седнем да спорим с цветанка ризова
18
9
 
1
 
! Отговори
прокурора преди 1 месец
Къде е Мангъров? Виктор Орбан го търси да го бие!
17
0
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 10, преди 1 месец
"Не ограничава и заразата, т.к. и ваксинираните заразяват."Как и колко?"Никак. И на двете ти хрумки.Самите производители не смеят да твърдят лъжата, че ваксинираните не разнасят вирус. Защото и боледуват, и разнасят такъв.Пък вие си се боцкайте за спорта. Никой не ви е спрял. Напротив - на маймуните трици дават по другите държави - вижте там и на вас да ви заформят по нещо, че съвсем безплатно участвате в опитите.
16
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
КОМУНИСТИЧЕСКА УНГАРИЯ!ВЪВ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ДЪРЖАВИ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НЕ СТРУВА НИЩО!
15
1
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 месец
До Ваксиниран съм с АстратаНа теб ти трябва кожената ваксина на индиец, която пуска бял ваксинален разтвор за да си защитен от индийския щам... Търси си индийци на прайда на ваксърите, който е след месец в София...
14
0
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 1 месец
До АнонименПС. Не ми дреме!
13
0
 
2
 
! Отговори
Дръндер преди 1 месец
До Анонимен 12Ниското самочувствие отзад и по-магистралата! ЧАО!
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"По всичко изглежда, че ние българите скоро ще доминираме Европа..."Защо? На чалга турне ли тръгваме? Защото и 1% от Европа да я има, пак ще сме назад
11
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Унгария започна да ваксинира тийнейджърите между 16 г. и 18 г.-----------Дано да не се окаже, че ваксините са безполезни срещу Индийския Щам!ПС-----Ваксиниран съм с Астрата.
10
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Не ограничава и заразата, т.к. и ваксинираните заразяват."Как и колко?
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не "по" тук са най-умните затова сигурно са и най бедни... за прости също няма спор че сме най!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ние в БГ, сме по-умни - не се ваксинираме!
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При група хора, при които вероятността от летален изход е 0.0001% това е просто злостен експеримент! Няма ни една причина да се имунизират тези деца. Не ограничава и заразата, т.к. и ваксинираните заразяват.
6
2
 
18
 
! Отговори
Дръндер преди 1 месец
До бббЗащото нито са ваксини нито лекарство!