В Гърция е обявен висок риск от пожари

Предупреждението е за региони, посещавани масово от българи
1 авг 2022 08:28, Анисия Иванова
1
В Гърция е обявен висок риск от пожари
Снимка: БГНЕС

Днес в някои части на Гърция се очаква рискът от пожари да е много висок. Засегнати от предупреждението са и региони, посещавани масово от български туристи през лятото. Става въпрос за района на Халкидики и Солун, както и островната група Споради. Застрашени са и островите в Северно Егейско море - Хиос, Самос и Икария.

Властите препоръчват хората да бъдат особено внимателни и да избягват действия, които могат да предизвикат пожар поради небрежност, като например хвърлянето на незагасени фасове, паленето на барбекюта, паленето на сухи треви и клони, използване на машини, които произвеждат искри, и опушването на пчели.

За да се предотвратят пожари, над районите с най-голям риск в Гърция днес, ще има въздушно наблюдение, както и патрули от гръцки пожарникари, полицаи и военни.

Гръцките власти предупреждават, че се предвижда, ако се наложи, и прилагането на мярка за превантивна забрана на движението на превозни средства и престоя на екскурзианти в националните паркове, горите и "уязвимите" райони.

От гръцката пожарна призовават хората да бъдат особено внимателни и в случай на пожар, с оглед на собствената им безопасност, да следват инструкциите на компетентните органи в Гърция, както и да сигнализират своевременно, ако забележат пожар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: рискГърцияпожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Хората го палят не е от топлото време въобще това ако са хора а ***