Челси и Ливърпул продължават на 1/8-финалите

Без особени проблеми Челси и Ливърпул се класираха за следващата фаза на ШЛ. Сините победиха с 2:0 Андерлехт, а червените завършиха 0:0 с Бетис, но и точката им бе достатъчна, за да продължат.
24 ное 2005 09:37,
Челси и Ливърпул продължават на 1/8-финалите
Футболистите на Челси ликуват след гола на Ернан Креспо във вратата на Андерлехт.

Челси се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига, след лека победа с 2:0 над Андерлехт в Брюксел. Шампионът на Англия има 3 точки преднина пред 3-ия в групата Бетис, но по-добра голова разлика в преките двубои и затова продължава напред. Белгийците пропуснаха да поведат още в 8-ата минута, след като Мбо Мпенза стреля в страни от вратата на Петер Чех.

Секунди по-късно англичаните излязоха напред, след като Франк Лампард центрира отляво и Ернан Креспо прати топката от воле в в далечния ъгъл. В 15-ата минута стана ясно, че до изненада не може да се стигне, след като защитникът Рикардо Карвальо бе оставен непокрит в наказателното поле и прати топката в мрежата на Силвио Прото.

До края тимът на Жозе Моуриньо успя спокойно да задържи аванса си. Сега трябва да направим всичко възможно да завършим първи в групата” заяви защитникът Джон Тери. В последния мач Челси приема Ливърпул.

Носителят на трофея завърши 0:0 с Бетис. Англичаните имаха пълно превъзходство и отправиха 28 удара към вратата на съперника, но така и не успяха да отбележат гол. С точката те си осигуриха класиране за следващата фаза, а севилци ще продължат да се състезават в турнира за купата на УЕФА.

Класиране в група G

1. ЛИВЪРПУЛ 11

2. ЧЕЛСИ 10

3. Бетис 7

4. Андерлехт 0

Последни срещи: Челси – Ливърпул, БетисАндерлехт (6 декември).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание