Линел Китамбала подписа с Левски

Французинът се обвърза за две години със "сините"
14 сеп 2015 19:38, Александър Попов
10
Линел Китамбала подписа с Левски
Снимка: ПФК Левски

Левски най-накрая се уреди с дългоочакваното крило. "Сините" подписаха договор за две години с французина Линел Китамбала.

Преговорите между двете страни бяха тежки и продължиха няколко часа, но в крайна сметка се стигна до щастливата развръзка. Новото попълнение на столичани ще играе с фланелка №99 на гърба си.

Китамбала започва кариерата си в Оксер, след което е преотстъпван на Дижон преди да бъде трансфериран в Лориен. След това преминава в Сент Етиен.

Там той играе три сезона, а в един от тях е даден под наем на немския Динамо Дрезден, който тогава играе във Втора Бундеслига.

Следва завръщане в Оксер, отново под наем, за да се стигне до лятото на 2014 година, когато Линел Китамбала преминава в белгийския Спортинг Шарлероа.

Китамбала е деветият нов играч на "Герена" през лятото, като в това число влиза и Владимир Гаджев, който не си намери нов отбор и отново парафира с Левски.

Преди това "сините" се подсилиха още с Джереми де Ноойер и Денис Махмудов, които дойдоха от Спарта Ротердам, Георги Костадинов (Берое), Атанас Курдов (Астана), Максимилиан Карнер (Грьодиг), Умар Диаби (Кошиеца) и завърналият се Живко Миланов.

Вижте тук какви са уменията на новото попълнение

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: левски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
някой на 60 преди 8 години
ЛЕВСКИужким Български отбор,народен,носещ името на свята за българите личност,гордост за националноста ни а половината от футболистите са афроевропейци.Срам за народа ни,срам за нацията.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подуяне е гордостта на соф. поле. Що не си ползват името?
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Левски! Браво, добър трансфер!!
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Poduene rules!
2
6
 
4
 
! Отговори
Доматите с колците преди 8 години
Забелязвате ли на снимката, колко "умно" ни гледа ?:)))))
1
6
 
4
 
! Отговори
Димо преди 8 години
И за чий ви е тоя Гаджев !Хората в двора си не го пускат да играе, вие пак го прибрахте в " Левски "На "Майка Тереза" ли ще се правим или ще играеме футбол ?А тоя не знам какво "крило" ще е ,ама като чета как е сменил "100 отбора ", "Левски ще му е 101 - ят !Ше видиме и него какво може ?:((((((