Лудогорец – Кралете на футбола на Балканите

"Орлите" направиха показно на всички как се случват нещата
Обновена: 25 авг 2016 12:46 | 25 авг 2016 12:07, Александър Попов
56
Лудогорец –  Кралете на футбола на Балканите
Снимка: Instagram

Лудогорец вече е новият крал на Балканите. Това може да се обяви съвсем спокойно, след като през последните години отборът направи фурор в Европа, а само преди два дни за втори път в своята история влезе в групите на Шампионската лига.

По този начин тимът на Георги Дерменджиев пренаписа историята на българския футбол като единственият тим, който два пъти пробива в групите на най-комерсиалния турнира.

И това е само началото. Мечтите на "орлите" се простират още по-далече и както обявиха от клуба целта е груповата фаза да бъде прескочена и отборът да играе и напролет европейски футбол, като финишира трети в своята група.

Тимът от Разград се появи с гръм и трясък в българския футбол преди няколко години. Да, там наистина се наляха много пари през годините, но не винаги парите са гаранция за сериозни успехи.

В случая обаче в Лудогорец не се работи на парче, а съвсем правилно, и доказателство за това са сериозните успехи на тима, които бяха постигнати през последните години.

След като отборът отпадна от скромния Милсами през миналата година бяха взети няколко класни попъллнения. Тогава всички за чудеха защо Кирил Домусчиев взима добри футболисти, след като отборът му се провали и след като няма проблеми и с наличните си тогава да се бори в българското първенство.

Отговорът вече е ясен. Натанаел, Кафу и компания пък демонстрираха на терена какво могат.

Като погледнем балканските отбори в момента спокойно можем да заключим, че не се вижда някой тим, който да е по-силен от Лудогорец към днешна дата.

Това е гордост за цяла България. За това не се влияйте от своите пристрастия, а подкрепяйте тези момчета в турнира на богатите, защото те го заслужават. Защото Кирил Домусчиев го заслужава, защото Георги Дерменжиев го заслужава и защото те правят всичко това в името на ..... нашата родна България.

Попадането на тима за втори път в Шампионската лига показа и нещо друго. Миналогодишното отпадане от Милсами бе просто една грешка на разтежа. Това е важно да се отбележи.

Сега можем да се надяваме, че тези момчета от Разград ще ни радват и със силна игра в групите на Шампионската лига.

Успех, момчета!

Калоян Ангелов, Gol.bg

Още коментари и анализи четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Лудогорец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
niki picha преди 7 години
Gosho '4eren' ne poznavam
44
0
 
1
 
! Отговори
niki picha преди 7 години
Stiga s taz Balgaria, *** stana tq . Az Gosho 'cheren' ne poznavam
43
1
 
24
 
! Отговори
Men преди 7 години
Цецка и уески ще се изядат от яд. От както се появи отбор който не влиза в схемите и просто играе футбол се видя кколко стуват "най добрите" отбори, които непрестанно ни излагаха когато случайно се класират да играят навън.
42
0
 
27
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Домусмиев си възвърна цялата инвестиция в Лудогорец още при първото класиране за ШЛ .Сам той каза това .Тази година ще предаде на родните ни Футболни инвеститори как се изкарват милиони чиста печалба от Футбол .Най-класните отбори на Европа в началото са били инвестирани сериозни суми в тях но след това всички са на самоиздръжка и реализират десетки до стотици милиони чиста печалба на собствениците им !!!Футбола е много доходоносен но труден бизнес и малцина знаят как се работи правилно .
41
0
 
24
 
! Отговори
Потребител преди 7 години
Не гледам мачовете в България от години но се опитвам да гледам всеки наш отбор играещ срещу чуждестранни отбори и го подкрепям. Независимо кой е. Дано жребия довечера определи интересна група в която Лудогорец да покажат страхотна игра и може би дори да продължат напред :).
40
2
 
7
 
! Отговори
Ут къдя нъ къдя преди 7 години
Ейййй....това за казана в ада....много вярно бреййй....!!!
39
1
 
1
 
! Отговори
Morqk i polovina преди 7 години
do 44Az sym morqk i ne go kriq, be ANONIMKO!
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моряка донякъде е прав- с пари не можеш да купиш всичко. Не и Лео Меси! От Манчестър Сити му предлагаха 500 000 евро заплата на седмица и той отказа! Велик!
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моряк, що те изтриха, ве, моряк??? Нещо нервичките ти не издържаха, а? Не обиждай!
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Моряк, Папагал, вземи и ти стани комунист и грабни едно куфарче. Нали е толкова лесно? Обсаче ти искаш друго да ми кажеш- че Гела е взел от личния ти джоб пари и е направил Лудогорец????!!!!Ето ти си типичен Ганьовец!
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 40 Баба ти ако знае как се правят 500 милиона, ти сега нямаше да драскаш в този форум! Баба ти знае само да плямпа...тоест ТИ! А в Манчестър Сити дето преди години не ги бръснеха за слива, защо сега са шампиони на Англия? Дойде един Шейх с чаршаф и пръсна едни милиони и станаха щампиони. Що я нямаха класата преди 10 години тия същите от Ситито? Щото ги нямаше милионите от Арабския свяяят. Понял? Така че не ми обяснявай за известни и престижни имена на отбори...
34
7
 
2
 
! Отговори
Morqk i polovina преди 7 години
Do 37To taka s eksploatatsiq na naroda i baba znae! I az moga da karam bedni romcheta da prosqt v chuzhbina i da im pribiram oborota, no ne go pravq. Domuza e eksploatator dolen. A otnosno dali ako bil imal 17 miliarda, shte doidat igrachi kato v zapadnite klubove, otgovoryt e - ne, zashtoto osven pari ima i prestizh , za tova kyde igraesh! ( govorq za futbolisti, koito ne sa ot iztochniq blok)
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абрамович при инвестирани 1 милиард евро в Челси има една титла в ШЛ. Домусчиев ако има 17 милиарда евро като него, а не 500 милиона евро, дали нямаше да са тук едни от най-големите играчи в света в Лудогорец и да играят за този клуб???
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 36 То по твоята логика всички милиардери нямат лични ,илиарди, защото да изцоцвали народа си? Факт е че има 500 милиона евро Домуса, а това как ги е придобил е друг въпрос, но той ги дава от джоба си, не от бюджета на държавата. Ето тук е разликата.
31
4
 
4
 
! Отговори
Morqk i polovina преди 7 години
Lichni?! Drug pyt! Tezi pari sa izkarani ot potta na hilqdi morqtsi! Otkakto doide v BMF-to vsichkite korabi stanaha s offshoren flag! Moi kolega ostana invalid, a toi ne dade puknata stotinka na semeistvoto mu! Domuza e pluzhek, pri tova mnogo dolen!
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гелосания пръсна 20 ЛИЧНИ милиона за да създаде хобито си Лудогорец и да го направи това което е сега, а СЕГА клубът се самоиздържа от мангизите от ШЛ! ФАКТ! Ето това е да имаш хоби!
29
8
 
3
 
! Отговори
Morqk i polovina преди 7 години
Ot Sofia do Maroco, samo Loko !!!! :)
28
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българският Роман Абрамович си постигна мечтата- да създаде отбор, който да играе в ШЛ! Може да е всякакъв Кирил, но евала че радва българите с този си отбор чрез участието му в най-силния клубен турнир в света.
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25.Прав си, Лудогорец е друго качество. Дори феновете са различни - няма я простащината на левскарите и цесекарите по трибуните. Скромност и можене - това прави Лудогорец различен от останалата част на българския футбол.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано са в една група с Барселона! Просто отивам и си купувам билета веднага щом отворят касите.