ДПС иска здравеопазването да стане частно

Коалицията вдига здравните вноски, ДПС иска Здравната каса да обслужва само бедните, другите – в частни каси
10 фев 2008 14:45,
59
ДПС иска здравеопазването да стане частно
Здравеопазването ни не може да излезе от задънена улица вече над 10 години. Снимка: Булфото

За демонополизация на здравноосигурителната каса още от януари 2009-а настоя ДПС по време на разширеното заседание на Съвета на коалицията, което се провежда в Хисаря, съобщи Дарик радио. НДСВ по принцип подкрепя идеята, но БСП е категорично против на този етап.

По време на дискусията за здравната реформа, продължила до късно снощи, председателят на социалната комисия д-р Хасан Адемов и Нигяр Джафер от ДПС са постъпили позицията за въвеждане на частни здравни каси още от 1 януари и за увеличение на здравните вноски на 8 процентна още от 1 юли.

Двата процента от увеличението на вноските да постъпват задължително в здрави фондове за доброволно осигуряване и те да поемат финансирането на системата, предлагат от ДПС.

Националната здравна каса да остане да финансира само бедните пациенти, искат още от движението. Срещу идеята възразили остро от БСП.

Вицепремиерът Ивайло Калфин посочил, че подобни радикални промени за толкова кратък период от време крият рискове за системата и не е възможно да бъдат осъществени.

От НДСВ по принцип подкрепят намерението за премахване на монопола на здравната каса, но предлагат това да се случи по схема, плавно в следващите две-три години.

Работна група в състав Ивайло Калфин, Антония Първанова, Йордан Цонев трябва до месец да предложи компромисно решение, но последната дума щели да имат тримата лидери Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган, научи Дарик.

Те обаче, се въздържали от мнения по време на дискусията снощи. Коалицията е постигнала засега общо становище само върху намерението за увеличаване на здравните вноски с 2%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
nepoznat ot tr преди 16 години
dps ako iska bolnicite da stanat castni prati go v turciya
57
0
 
0
 
! Отговори
Dr_Doolittle преди 16 години
Друг път са възразили остро от БСП.Точно комунистическите другари са решили да елиминират монопола на НЗОК по една причина .Целта е да се делне още една баница с късмети.Повечето другари вече владеят частните здравно-осигурителни фондове. Пример за това е другарката Мими Виткова- национален престъпник в сферата на здравеопазването, която след като беше обявена за persona non grata в лекарското съсловие и след като не можа да си намери никаква работа като лекар, се захвана с частното здравно и животозастраховане. Тя е изпълнителен директор на Доверие - Обединен Холдинг АД (бягайте далече, като чуете тази фирма комунистическа перачница). Нещо повече другарката Виткова дори се води за председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване. Толкова цинизъм може да има само в държава с мутиращ социализъм преливащ в мутренски соц-капитализъм.. Ако вашият работодател ви е застраховал в това Доверие , значи или са го прекарали или е комунист. Във всеки случай, не дай си боже да се наложи НИЩО НЯМА ДА ВИ ПЛАТЯТ. Другарите искат и качване на здравната вноска , която именно да се насочи към комунистическите здравни фондове. Пак тези нови 400 млн. лева няма да отидат при истинския изпълнител на медицинска помощ- лекари, медицински сестри и лаборанти . Пак данъкоплатеца ще бъде тръскан като круша през зимата, когато няма какво да бъде отръскано вече. Мислете му уважеми пациенти пак живота и здравето ви ще бъде управлявано от комунистите.А колкото до Илко Семерджиев , никой не е казал , че не е от комунистите . Той просто е от трупата на сините комунисти. А пък в Световната Здравна Организация не си мислете , че няма комунистически агенти-точно директора на Човешките ресурси е отявлен съветски другар- името му е д-р Валерий Иванов -номер 38 може да му пише - Dr. V. Ivanov, Head Manpower Resources Personel, 1211 Geneve 27 , Switzerland
56
0
 
0
 
! Отговори
студент преди 16 години
Прочетете коментар 45 - занимателен е!
55
0
 
0
 
! Отговори
Kpacu преди 16 години
А може и целта на това да е касата да фалира за да си направят отново далаверата.
54
0
 
0
 
! Отговори
Kpacu преди 16 години
Ако стане за богатите платено, а за бадните безплатно богатите няма да плащат здравни осигоровки тъи като така или иначе си плащат всичко в болницата и касата ще фалира.
53
0
 
0
 
! Отговори
един здрав за сега ч преди 16 години
Какво значи безплатно лечение,отиваш на лекар-плащаш,отиваш на зъболекар-плащаш,защо е това осигуряване,когато си плащаме като момченца... на осигуряването,щом всичко ще си плащаме и към касата,които пък други ще се ги вземат по един или друг начин ще продължават да текат стотици милиони
52
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
Много на хитър взе да се правиш Доган
51
0
 
0
 
! Отговори
x преди 16 години
"...От НДСВ по принцип подкрепят намерението за премахване на монопола на здравната каса, но предлагат това да се случи по схема, плавно в следващите две-три години..." НЯМА СПАСЕНИЕ, ВСИЧКИ ПАРТИИ СА РЕШИЛИ ДА ГО *** НА ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК... ГОСПОД ДА ПАЗИ АМЕРИКА!
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ДПС е партия, която си позволява повече от допустимото и един ден ше им се върне.. Абсурдно е, че се и опитват да дават подобни мнения. Здравеопазването е сред задължителните държавни сектори, Доган да си пусне един от последните филми на Майкъл Мур и после да се пробва докаже, че с политиката си не иска да прецака България за лични интереси..
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ха ха ха - наистина е било голямо шоу
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
да ти начукам 48 АЛИ ***
47
0
 
0
 
! Отговори
Ali преди 16 години
Sokola e umen bate...
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
... да ми върнат парите, дето години наред съм ги наливал в Здравната каса !!! А не да увеличават вноските и там !!! Знаем кои са тия бедните - ама аз не съм навит да плащам по два пъти, за да могат *** да се търкалят по болниците за моя сметка !!! Защо направо не въведат "*** данък" (добре де, ромски), вместо да ни лъжат със сладки приказки !?!?Казвам ви, хора, докато не избесим като *** *** и техните слуги политиците, тая държава няма да се оправи !!!
45
0
 
0
 
! Отговори
накефил се преди 16 години
Беше по време на възродителния процес.Работех в барчето на един текстилен завод.Бяха дошли от телевизията да заснемат матеряли за процеса - как се отразява на кандидатите за нови имена.Извикаха една млада туркиня и и обясниха че трябва да застане пред камерата и да говори.Тя почна да се дърпа - "Ама после мъжът ми ще ме пребие" но началникът и и тези от телевизията бяха непреклонни.В крайна сметка се подчини и заразказва пред камерата колко щастливи били със съпруга и като носят български имена.Обаче от очите и сълзи се ронят.В този момент репортера застана пред камерата и каза: "Ето вижте те плачат от щастие".Туш от всякъде много смях падна.Матерялът беше излъчен след два дена и пак се посмяхме.Няма да го забравя това шоу!
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
dogan e meko kazano edna pu...a kato vsi4ki tur4elq ha ha ha
43
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
Бих им скачал на тия фесове по главите с футболните ми бутонки.
42
0
 
0
 
! Отговори
¬¬celebi¬¬ преди 16 години
До Тато и всички бълграи.Хей българино мухоморко.Аз и всички ние Турците ви мразим, да знаете.ДПС е единствената партия във тази страна.Да живее Турция, и Българските Турци.Ура за ДОГАН.
41
0
 
0
 
! Отговори
kuku преди 16 години
palna pomia!!!korupcia navsiakde!!!gnus me e ve4e i ot slujitelite i ot vsi4ko!sram i pozor!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Заради скапаната здравна система аз загубих баща си! Дано отидат в ада всичките *** от тройната коалиция!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
sokola gi varti na malkia si prast tia komoni74eta