Семейните вечери предпазват децата от затлъстяване

Децата консумират повече плодове и зеленчуци, ако се хранят редовно вкъщи
Обновена: 25 апр 2012 14:33 | 25 апр 2012 14:27,
0
Семейните вечери предпазват децата от затлъстяване
източник: Reuters

Храненето в семейна среда подпомага здравето на децата и поддържането на нормално телесно тегло, според нов научен доклад.

Учените откриват, че децата, които вечерят редовно с родителите си, са по-малко застрашени от наднормено тегло или затлъстяване и са склонни да консумират повече здравословни храни, в сравнение с тези, в чиито семейства липсват подобни хранителни навици. 
 
Децата, отглеждани в семейства със здравословни традиции по отношение на храненето, са склонни и да се справят по-добре в училище, пояснява Дженифър Мартин-Роджърс от изследователския екип.
 
Учените от Държавния университет на Ню Джърси, САЩ, изготвят заключенията си на базата на анализ на резултатите от 68 научни изследвания.
 
Докладът се основава на изследвания в областта на хранителните навици на американски семейства, които изразходват средно 40% от бюджета си за хранене в заведения и ресторанти.
 
Експертите подчертават и друга тенденция. Докато диванът е неизменна част от обзавеждането в британските домове, въпросът не стои по същия начин за масата за хранене. Има деца, които растат в домакинства, в които дори няма маса, казват учените.
 
Според доклада ползите от семейните вечери са свързани с по-висока консумация на плодове, зеленчуци, фибри, храни, богати на калций и витамини, както и с по-ниска консумация на нездравословни храни и безалкохолни напитки при децата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: теглохраненедеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари