Сексуалната активност се предвижда и от скенер

Изследването може да помогне за засилване на сексуалното желание
17 май 2012 22:14,
4
Сексуалната активност се предвижда и от скенер
източник: Reuters

С помощта на мозъчен скенер може да се предвиди увеличаването на телесното тегло и сексуалната активност, сочи ново проучване. 

Използвайки магнитен резонанс, учените наблюдават активността на област в мозъка, наречена нуклеус акумбенс, възприеман като център на наградата.
 
На този мозъчен център се дължи възприемането на храната, която се харесва. Стимулирането му провокира чувството на апетит и провокира хората да продължават да ядат дори, когато се чувстват сити. Нуклеус акумбенс функционира подобно и по отношение на сексуално желание и активност.
 
По време на томографско мозъчно изследване на доброволци са им показани снимки на различни апетитни храни и сексапилни лица.
 
Изследователите записват предварителните данни за покачване на телесната маса и сексуалното желание на доброволците, следейки честотата и реакцията на нуклеус акумбенс.
 
Шест месеца след началото на проучването, учените установяват, че доброволците, чийто център на наградата реагира по-силно при вида на апетитните храни, са наддали няколко килограма през последните месеци, за разлика от хората, чийто център не отчита силна реакция.
 
Сексуалната активност и либидо при тези хора също са се увеличили значително, допълват изследователите.
 
Те са на мнение, че проучването може да помогне за контролирането на апетита или терапията на някои водиве сексуални проблеми.
 
Проучването е публикувано в сп. Neuroscience.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сея кво ? Не знаех, че ми е необходимо да ми се предвижда сексуалната активност и си мислех, че си е чисто моя работа, *** щом учЕните са казалЕ...почваме да се сканираме за да си знаем и чертаем план точно кък и когиш да бъдем сексуално активни, а не когато ние си искаме значи...
3
0
 
6
 
! Отговори
WASILISQNISEWROPA преди 11 години
JENATA PALNEE..MAJA SLABEE...
2
1
 
6
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
леле а аз си мислех че от секс се отслабва а то се пълнеело
1
0
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Все си...мислех,че по-слабите са по...активни сексуално,а то не било...точно така,което миповдига...самочувствието.