Доволна майка дари кувьоз на бургаска болница

Кувьозът е последен модел, в региона няма друг такъв
7
Доволна майка дари кувьоз на бургаска болница
Снимка: МБАЛ Бургас

Млада майка дари последен модел кувьоз на Отделението по неонатология на МБАЛ Бургас. Дарението бе получено днес от началника на отделението д-р Слава Коларова и зам.-директора на МБАЛ Бургас д-р Светлозар Георгиев. Те благодариха на дарителката и я увериха, че кувьозът ще се използва още от първия ден.

Дарителката се казва Десислава Дюлгерян. Тя е от Бургас и е родила и двете си деца в Бургаската болница. Сега синът й е на 13 години, а дъщеря й – почти на две.

"Благодарна съм на лекарите в МБАЛ Бургас, бях доволна от престоя тук и от положените грижи. Отдавна исках да направя дарение, а от кувьоз винаги има нужда", каза днес младата жена. Тя допълни, че много уважава лекарската професия и би искала примерът й да бъде последван.

Кувьозът е последният модел, друг такъв няма в нито една болница в региона. Температурата, влажността и кислородът в него се програмират по зададени от лекарите параметри и се следят със сензори, за да бъдат в едни и същи граници. Най-важното предимство на сервоуправлението е точната концентрация на кислород, за да се предпази ретината на недоносеното бебе от увреждане. Дори и отворен, кувьозът съхранява параметрите непроменени.

В Отделението по неонатология на МБАЛ Бургас годишно полагат грижи за близо 2000 деца. Тук прекарват първите си дни бебетата на майките, които раждат по оперативен път. Основна задача на отделението е да "отгледа" недоносените бебета. Тук спасяват деца, родени с тегло под килограм. Най-малкото новородено, което лекарите в неонатологията впоследствие са изписали живо и здраво, е тежало едва 700 грама.

 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PR
5
2
 
4
 
! Отговори
ахмед преди 6 години
Тебрик едерим тука няма ли други бизнесмени и те да подарят нещо от тоя сорт а не само шапките да свалят,както казал бай *** имал си дал си
4
0
 
34
 
! Отговори
Марто преди 6 години
Браво! Шапки долу!
3
0
 
52
 
! Отговори
Господа? преди 6 години
Един истински човек! Не само майка!Господа български политици-олигарси-............, Вие не бихте ли искали да направите нещо добро, освен само да се правите на политици?
2
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Нека повече хора вършат благородни постъпки.
1
0
 
39
 
! Отговори
gost преди 6 години
Браво!