Средства, които помагат срещу белезите от акне

Гликоловата киселина например
5 яну 2017 20:28,
0
Средства, които помагат срещу белезите от акне
Източник: Reuters, архив

Акнето е изключително масов кожен проблем, който, освен труден за лечение, е и причинител на сериозен дискомфорт. Сред едни от най-честите съпътстващи акнето проблеми, се нареждат и петната, които остават по кожата.

За щастие обаче има съставки, които помагат в борбата с неприятните петна и поддържат кожата ни чиста.

Ето за какво да следите в състава на козметичните продукти, ако страдате от акне:

1. Гликолова киселина

Гликоловата киселина е част от групата на алфа хидрокси киселините и е особено ефективна за изсветляване на кожата. Тя е съставена от най-малките молекули, така че те успяват да проникнат в кожата лесно и дълбоко, което я прави изключително добро средство за премахване на старите мъртви клетки от кожата. Освен това гликоловата киселина ускорява темповете, с които се обновяват клетките в кожата, за да се отърве бързо от вече старите.

Гликоловата киселина ексфолира повърхностния слой на кожата, което й помага да изглежда с по-равномерен тен и по-тонизирана. Именно този процес избелва белезите и тъмните петна, появили се вследствие на акнето.

2. Азелаинова киселина

Азелаиновата киселина е естествен агент, който спомага за изсветляването на кожата и може да бъде намерен в храни като пшеница, ръж и елда. При редовна употреба азелаиновата киселина трайно изсветлява белезите и петната от акне. Освен това, се бори успешно с бактериите, причинители на акне в порите на кожата и същвременно овладява възпалението.

Азелаиновата киселина намалява броя на анормалните меланоцити, които причиняват хиперпигментация. 

3. Витамин С

Свиканли сме да употребяваме витамин С за какво ли не, но очевидно приложенията му са наистина безброй. 

Витамин С прави чудеса в борбата с проблемната кожа. Той работи в противодействие на производството на пигмент и ускорява процеса на възстановяване на кожата. Освен това, се бори с петната и изсветлява тена на кожата.

Още полезна информация може да научите в рубриката „По-красиви днес“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари