10 причини да хапвате по-често цвекло

Понижава риска от деменция и болестта на Алцхаймер
3
10 причини да хапвате по-често цвекло
Снимка: freeimages

Червеното цвекло е изключително полезно за качеството на кръвта. То съдържа голям брой минерали, които подобряват кръвните показатели, а с тях цялостното здравословно състояние.

Цвеклото е много богато на желязо, калций, магнезий, мед, калий, манган. В него се съдържат още завидни количества витамини от група В.

Ето защо червеното цвекло е много полезно за страдащи от анемия, защото повишава нивата на желязото в кръвта, а заедно с него се подобряват и показателите на хемоглобина.

Цвеклото може да се консумира прясно, в салати, да се добавя в смутита и шейкове, или в готвени ястия.

Редовната консумация на червено цвекло ще подобри значително здравословното ви състояние и ще ви накара да се чувствате значително по-добре.

Кои са неговите най-добри качества и защо е добре да го консумирате по-често можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го ядат зайците, а аз тях! В Украйна го ядат на супа, в почти всяко ястие го слагат. Само за десерт не го сервират.
1
0
 
11
 
! Отговори
Рецепта преди 7 години
Статията отговаря на действителността.Леко сварено и след това изпечено на тиган в комбинация със сиренце.... ще ви хареса. Елементарно за приготвяне и много вкусно. С вкус, близък до млечната царевица