10 причини да хапвате по-често цвекло

Понижава риска от деменция и болестта на Алцхаймер
3
10 причини да хапвате по-често цвекло
Снимка: freeimages

Червеното цвекло е изключително полезно за качеството на кръвта. То съдържа голям брой минерали, които подобряват кръвните показатели, а с тях цялостното здравословно състояние.

Цвеклото е много богато на желязо, калций, магнезий, мед, калий, манган. В него се съдържат още завидни количества витамини от група В.

Ето защо червеното цвекло е много полезно за страдащи от анемия, защото повишава нивата на желязото в кръвта, а заедно с него се подобряват и показателите на хемоглобина.

Цвеклото може да се консумира прясно, в салати, да се добавя в смутита и шейкове, или в готвени ястия.

Редовната консумация на червено цвекло ще подобри значително здравословното ви състояние и ще ви накара да се чувствате значително по-добре.

Кои са неговите най-добри качества и защо е добре да го консумирате по-често можете да видите в Az-jenata.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го ядат зайците, а аз тях! В Украйна го ядат на супа, в почти всяко ястие го слагат. Само за десерт не го сервират.
1
0
 
11
 
! Отговори
Рецепта преди 1 година
Статията отговаря на действителността.
Леко сварено и след това изпечено на тиган в комбинация със сиренце.... ще ви хареса. Елементарно за приготвяне и много вкусно. С вкус, близък до млечната царевица

Пийте вода с лимон, ако имате следните проблеми
Пийте вода с лимон, ако имате следните проблеми

Пийте вода с лимон, ако имате следните проблеми

Дрехи, които никога да не изхвърляте от гардероба си (галерия)
Дрехи, които никога да не изхвърляте от гардероба си (галерия)

Дрехи, които никога да не изхвърляте от гардероба си (галерия)