IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

10 причини да хапвате по-често цвекло

Понижава риска от деменция и болестта на Алцхаймер

Снимка: freeimages

Снимка: freeimages

Червеното цвекло е изключително полезно за качеството на кръвта. То съдържа голям брой минерали, които подобряват кръвните показатели, а с тях цялостното здравословно състояние.

Цвеклото е много богато на желязо, калций, магнезий, мед, калий, манган. В него се съдържат още завидни количества витамини от група В.

Ето защо червеното цвекло е много полезно за страдащи от анемия, защото повишава нивата на желязото в кръвта, а заедно с него се подобряват и показателите на хемоглобина.

Цвеклото може да се консумира прясно, в салати, да се добавя в смутита и шейкове, или в готвени ястия.

Редовната консумация на червено цвекло ще подобри значително здравословното ви състояние и ще ви накара да се чувствате значително по-добре.

Кои са неговите най-добри качества и защо е добре да го консумирате по-често можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата