Учени: Анорексията генетично свързана с шизофренията

Това потвърждава твърдението, че тя е психично заболяване
15 май 2017 11:45,
5
Учени: Анорексията генетично свързана с шизофренията
Снимка: visualhunt.com

Американски, шведски, британски и германски учени откриха възможна генетична причина за развиване на анорексия невроза, съобщи сп. "Америкън джърнъл ъв сайкайътри", цитирано от Лента.

"Идентифицирахме един значителен геномен локус (точно местоположение от дадена хромозома) при анорексия невроза на дванадесетата хромозома, в региона, който се свързва с диабет тип 1 и автоимунните заболявания", каза един от авторите на проучването Синтия Були от Каролинския университет в Швеция.

Експертът добави, че отказът да се приема храна се оказал "генетично свързан с невротизма и шизофренията, което потвърждава твърдението, че анорексията е психично заболяване".

Авторите също установиха, че сериозните генетични заболявания са взаимосвързани с различни метаболитни особености и по-специално с индекса на телесна маса и регулирането на инсулина и глюкозата.

Специалистите изследвали данните на 3495 пациенти с анорексия невроза и на 10 982 здрави хора. На авторите са сътрудничили над 220 учени и лекари, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или, казано накратко,тази мода на прекалено слаби кощрамби е наложена от хора, които не са с всичкия си акъл.И правят всичко възможно, за да ни накарат да се подчиним на извратените им вкусове!
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болните болни. Ами уж здравите защо ни промивате мозъците с образци с неестествени пропорции, с вредна за здравето м'ода?
3
2
 
35
 
! Отговори
ДО 2 преди 6 години
Шарлатания, ама кралското семейство в Англия, от стотина години насам се лекува с хомеопатия.Разбира се,както навсякаде и при хомеопатите можеш да срешнеш некомпетентни лечители или некадърни доктори,но да-хомеопатично се лекуват болести, за които алопатичнта медицина,слага табелка-НЕЛЕЧИМО.
2
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хомеопатията е пълна шарлатания, продават захарни бонбонки за много пари, какво бъркаш хомеопатия с човешкия геном? Вие със зхар освен анорексия, сигурно и СПИН и рак лекувате.
1
7
 
35
 
! Отговори
ех преди 6 години
Здрасти ......! Защо не попитахте по-рано някой хомеопат и вече щяхта да сте светнати по въпроса