Кои са най-изненадващите ползи за здравето от секса?

Топ 7
Обновена: 16 май 2021 23:04 | 16 май 2021 23:00, Теодора Драгоева
55
Кои са най-изненадващите ползи за здравето от секса?
Istock

Сексът е не само приятен, но и доста полезен за здравето. Въпреки че много от вас сигурно са наясно с основните му предимства като намаляване на нивата на стрес, все пак може би не знаете всичките му ползи. Всъщност ще бъдете изумени да научите за някои от тях!

Ето и 7-те най-изненадващи ползи за здравето от секса, за които може би не сте и чували:

1. Подобрява имунната система

Сексът помага в защитата на тялото ни срещу микроби, вируси и други натрапници. Изследователи от Пенсилвания са установии, че студентите, които правят секс веднъж или два пъти седмично, имат по-високи нива на определени антитела в сравнение със студенти, които правят секс по-рядко.

2. Подобрява контрола на пикочния мехур при жените

Редовните оргазми включват мускулите на тазовото дъно на жената, като ги укрепват и тонизират. Оргазмите активират същите мускули, които жените използват, когато правят упражнения на Кегел. Наличието на по-силни тазови мускули означава, че има по-малък риск от инциденти с изтичане на урина.

3. Сексът намалява риска от инфаркт
 
Сексуалната активност помага да се поддържат нивата на хормоните естроген и тестостерон под контрол. Когато тези хормони са в дисбаланс, могат да се развият състояния като сърдечни заболявания и остеопороза. Що се отнася до защитата на здравето на сърцето чрез секс, повече е по-добре!

4. Редовният секс повишава самочувствието

Хората, които практикуат по-редовен секс се радват на по-добро самочувствие и имат по-позитивна оценка за тялото си. Като цяло качественият секс ни помага да се чувстваме по-комфортно в кожата си, а това влияе положително и на психичното ни здраве.

Вижте другите три ползи за здравето от секса в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
хапченца преди 2 години
Сексуално привличане изпитва всеки жив организъм и всяко едно потискане на това желание го приближава към лудницата...
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може като се ожениш за някой след 2-3 години да се разведеш с него или нея или след няколко месеца, бракът между мъж и жена е отговорност,а децата от една връзка са още по-голяма отговорност! Ако има репродуктивни или други проблеми, човек може да се сближи с дете от някой дом,след което да го вземе под опеката си,дори управляващите могат да помислят и за отпускане на средства за инвитро оплождане на семейства, които не могат да имат деца,
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бракът без деца е по-лошо и от изневяра, сексуалните извращения влияят негативно както върху човека,така и върху обществото,в което живее,за какво са му на един човек - деца, които не са вярващи, преди да тръгнем да се оженим за някой, трябва да си зададем въпроса дали човека срещу нас наистина ни обича и какво самия той или тя е готов да направи за нас, всяко нещо като развод, насилие в семейството, болни родители и т.н. се отразяват много лошо и върху психиката на едно дете,,.....
10
0
 
0
 
! Отговори
Българи-НЕ за секс преди 2 години
Големият парадокс е,че точно тези епитети,с които българите описват долуизброените хора и мнението,което имат за тях...това са ТИПИЧНИ БЪЛГАРСКИ черти и характеристики!Тукашните мъже НЕ зачитат и 1% жените и побоищата са чести.Дори нямат елементарно възпитание и уважение към жената.А относно хигиената-НИКОГА не може и за стане сравнение!Никога.Jъмничките имат несравнимо по-висока хигиена.Държат да ухаят съблазнително и чисто и миризмата на кисело зеле ги ПОГНУСЯВА.Цитират ти поезия..различни са.
9
0
 
0
 
! Отговори
Българи-НЕ за секс преди 2 години
Тука много хора ги мислят за миризливи и биещи жените си,но реалността НЕ е такава...Има и там мъже,които са готови да наранят една жена разбира се-навсякъде ги има,но като цяло представата за тях е много грешна...Да говориш,воден от злобата и расизма е много отчайващо нещо...Тукашните само плюят и гледат да те нарекат "***" или "***",другите знаят как да погалят една жена и да я омаят...
8
0
 
0
 
! Отговори
Българи-НЕ за секс преди 2 години
Българските селски бекове и серящи по улиците пияници НЕ правят секс.Много говорят за секс,как щели да "таковат тая и оная,направо ще ги .......",но това са само думи.Озлобени са,че жените не ги искат и са насъбрали много в себе си...Ама за секс НЕ стават.Затова българките търсят араби,турци,италианци,африканци,латиноамериканци и тнт....И сексът е невероятен и могат да съблазнят една жена без да се изразяват като 100 %-ви простаци...И СЕ КЪПЯТ ДОСТА ЧЕСТО!
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не важи за левите *** от БСП и по света те са болни антихристи.
6
4
 
5
 
! Отговори
шоп човек преди 2 години
Е па верно си е...аз тъй си докарах инфаркт щот секса при мен е липса голема...ама е нула щот женските не щат гол и бос мъж, ами си сакат кинтите, а язе немам паре за глупости! И са докторката ми вика че требало да се прай секс...ми кат нема такваз мома, че муам кекс с ябълки и боза...ей на, такваз ми е съдба...калпава!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трай коньо за зелена трева...!
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един неженТрол на герб искаше да че вдигам краката за да се чувствал като жена
3
1
 
11
 
! Отговори
ТАБУ преди 2 години
Открито го отричахме и тайно го желаехме през соца!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Ми до като се смееш той ще си я прекопава градинката,няма лошо!А ти продължавай,смеха е здравословен!
1
4
 
2
 
! Отговори
Вейхайвей преди 2 години
До АнонименСтига лъга бе.