Сушени плодове за есенно-зимното меню

Богати са на витамин С
Обновена: 31 окт 2021 21:15 | 31 окт 2021 21:14, Михаела Лазарова
3
Сушени плодове за есенно-зимното меню
Снимка: Istock

Знаем, че ежедневната консумация на плодове през цялата година е изключително важна за нашето здраве и красота. През студените месеци, сушените плодове (за предпочитане натурално сушени без захар) са чудесна алтернатива. Когато ни се хапват например сини сливи, купуваме си сушени. Сушените плодове са чудесен заместител на захарта в десерти.

Вижте кои 4 са изключително полезни за здравето и може да ги добавите към есенно-зимното си меню.

Сушени кайсии

Можем да се насладим на вкуса на кайсии и през есента и зимата. Сушените кайсии са чудесни и ни осигуряват бета-каротин – антиоксидант, който е свързан с подобреното функциониране на мозъка и по-ниския риск от развитие на диабет тип 2.

Пикантна доматена супа

Също така, бета-каротинът се превръща във витамин А, когато попадне в тялото ни чрез храните, които го съдържат. Сушените кайсии имат и много фибри, калий, витамин Е и мед. Хубавото е, че на пазара вече могат да се намерят всякакви сушени плодове, към които не са добавени захари.

Сушени ягоди

Сладки, вкусни, подходящи за десерти, смутита, кисело мляко, овесена каша, домашен сладолед, сосове, и разбира се богати на витамин С. За сушените ягоди се смята, че помагат за намаляване на неразположенията при артрит, както и в контрола на холестерола. В допълнение, плодовете ни осигуряват витамини А, Е, К, бета-каротин, калций, желязо и други важни хранителни елементи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Най- обичам сливи и кайсии. Мога да ги ям от сутрин до вечер , нон стоп.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една хубава позитивна статия да прочете човек неска.