Стийв Неш и Шон Мериън изведоха Финикс до финала на Запад

Във финала на Източната конференция ще се срещнат Маями и Детройт, като първият мач от серията е в понеделник във Флорида
21 май 2005 14:16,
Стийв Неш и Шон Мериън изведоха Финикс до финала на Запад
Стийв Неш
С 39 точки, 12 асистенции и 9 борби на избрания за най-полезен играч на НБА - Стийв Неш, и 38 точки и 16 борби от Шон Мериън, Финикс Сънс победи Далас Маверикс с 130:126 след продължение и по този начин се класира за финала на Западната конференция за първи път от 12 години насам.

Само за последните четири двубоя от серията Неш наниза 37 точки, 11,5 асистенции и овладя 7 борби на мач. Три от мачовете бяха в зала Американ Еърлайнс Център, където той прекара шест години от кариерата си.

Преди сериите не бях сигурен, че той е най-добрият играч в лигата, но само за последните мачове ме убеди в противното,” каза гардът на Маверикс Джери Стекхаус.

Амаре Студамайър приключи двубоя с 18 точки, а Джим Джексън наниза 16 за "слънцата", които имат по-малко от 40 часа преди първото си гостуване на Сан Антонио в финалната серия.

Най-резултатни за Далас бяха Джейсън Тери с рекордните за плейофите 36 точки, докато Дирк Новицки наниза 28 точки и овладя 13 борби под двата коша.

Във финала на Източната конференция ще се срещнат Маями и Детройт, като първият мач от серията е в понеделник във Флорида.


Спонсорирано съдържание