20 дни остава за връзването "касов апарат-НАП"

Сред най-изрядните са търговците на хранителни стоки
Обновена: 8 мар 2012 15:23 | 8 мар 2012 15:08,
12
20 дни остава за връзването "касов апарат-НАП"
Снимка: Impact Press Grouр

По-малко от 20 дни остават до крайния срок за свързване на касовите апарати на търговците в страната със сървърите на Националната агенция по приходите /НАП/.

До момента изискването е изпълнено от около 180 000 компании, съобщиха от агенцията.

Инспекторите на НАП започват проверки на 2 април като всеки, който отчита оборота си на устройство без дистанционна връзка ще бъде санкциониран с до 10 000 лв., а обектът му ще бъде запечатан докато изпълни изискването, предупреждават от НАП.

Сред най-изрядните към фиска до момента са търговците на хранителни стоки - над 20 000 такива търговски обекта вече са свързали касовите си апарати с приходните агенции.

Магазините за дрехи с дистанционна връзка са около 8000, а обектите за медицински услуги, вече изпълнили закона - близо 7900.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
КАСОВАПРАТ преди 12 години
KASOVAPARAT КАСОВИ АПАРАТИ НА НАЙ-ДОБРИ ЦЕНИ
7
1
 
1
 
! Отговори
КасовАпарат преди 12 години
КАСОВИ АПАРАТИ НА НАЙ-ДОБРИ ЦЕНИ KASOVAPARAT ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ЗА ВАШИЯТ БИЗНЕС. ОТ 239 ЛВ С ДДС + БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА, БЕЗПЛАТНА ВРЪЗКА С НАП И ЕДНОГОДИШЕН ДОГОВОР ЗА СЕРВИЗ
6
0
 
1
 
! Отговори
n/a преди 12 години
Дори да свържат всички касови апарати с данъчните, това няма да реши проблема с неиздаването на фискални бонове, от където идва огромното количество неотчетен оборот. А така се ограбват държавата и данъкоплатците. Докато не се промени мисленето на хората и не започнат да изискват фискален бон при плащане в брой от всеки търговец, нищо няма да се промени. Купувачът и сега е длъжен да изисква бон, но колко от вас го правят? Само разни фирми, обслужващи фискалните устройства, ще реализират печалба.
5
0
 
1
 
! Отговори
търговец преди 12 години
аз съм твърдо против безжичната връзка с НАП.Предлагам да се изгради твърда такава ,ако иска Мянкоф да ми го подържи директно,оборота.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро от правителството и от НАП ще поискат и он лайн връзка на касовите апарати и с Брюксел.Само в БГ има такива просотий.
3
2
 
15
 
! Отговори
РЕКЛАМА преди 12 години
DATECS ли платиха тази статия?!? Или е по нареждане на Герб,че на тях пак не им стигат парите за бонуси?
2
2
 
15
 
! Отговори
eexxx преди 12 години
поредното лапане на пари от страна на мобилните оператори,някой си вносител на касови апарати и комунистическата партия ГЕРБ !!! Създаване на работни места за техните роднини-милиционери,данъчни и т.н.... а гладния и беден народ да мизерства още повече за сметка на горепо сочените... живи да не са да похарчат парите на НАРОДА !!!
1
1
 
19
 
! Отговори
Bobo преди 12 години
Крайният срок за касовите апарати беше удължен с цяла година спрямо първоначалният, който беше приет. Вярно е, че в белите държави такова нещо няма, даже и фискална памет не използват. Да в белите държави е така но в Абсурдистан трябва отново да се напълнят гушките на нашите фирми които продават касови апарати не стига, че всяка година се заплащат от 36 до 96 на касов апарат само за един подпис и печат на договора за поддръжка без никакъв ангажимент от тези фирмички, не стига, че за 10 години три пъти се сменяха касовите апарати защото не отговаряли на изискванията, не стига, че новозакупеният апарат с мобилна връзка струва по евтино отколкото да си преустроиш сегашния да има връзка с НАП ами сета натресоха на търговците и да заплащат и месечна рента на мобилните оператори нали и те са наши момчета и май малко ги ощетихме с това автоматично подновяване на договорите - сега щеш не щеш и без договор търговеца солено ще плаща. И ако се заблуждавате драги потребители - клиенти на търговците който правят толкова много разходи за да напълнят нечии гушки, че тези разходи не ги плащате вие - ДЪЛБОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ.

Спонсорирани публикации